Hideg nyársak

Az alábbi képet vacsora ötletnek szánom, de kiváló összeállítás – a retek kivételével munkahelyre vitelre – hosszúkás dobozba zárva; ezek a nyársak lehetnek hidegtálak és vendégváró finomságok kellékei is!

 

Mit látsz a képen pálcikákra felfűzve?

  • Zöld paprika, Kápa paprika
  • Paradicsom, mely a paleoban némi kompromisszumot jelent, de a nagy szemű érett paradicsomot nyugodtan beiktathatod az étrendbe
  • Újhagyma – „izmosabb fajta”, melynek már a zöldje nem volt az igazi (ha a zöldje zsenge, akkor nyugodtan, sőt … fogyaszthatod!)
  • Retek -, melyet ha nem eszed meg azonnal, akkor megkeseredik, és egyébként „… reggel méreg, délben étek, este orvosság”
  • Házi kiváló minőségű kolbász
  • Házi kiváló minőségű szója és adalékmentes májas
  • Házi füstölt sonka
  • Néhány apró szelet sajt
  • Egy-két szem házi töpörtyű
  • További variációk – egyéni ötlet alapján – pl. uborka, zsenge karalábé (ez is gyorsan megkeseredik), salátából vagy bébi spenótból gyúrt „golyó”, bébi répa stb.
Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Hideg nyársak”

  1. Hello!
    Házi dolgok alatt (töpörtyű, sonka, kolbász, májas stb…) azt érted, hogy te magad készítetted el otthon, vagy hogy esetleg piacról szerezted házi termelőktől? Gondolom a szupermarketben árult kolbászok, sonkák, májasok stb… egyébként sem 100% paleo ételek, de ha piacról szerzi be az ember házi termelőktől akkor akkor megengedettek, nem? Már persze ha a házi termelők nem használnak hozzá ugyanolyan káros adalékanyagokat… de hát piacon meg gondolom rá lehet kérdezni…

    1. Kedves Pisti! Nyilván, hogy biztos forrásból beszerzett házi „miegymásra” gondoltam. Egyébként termelőktől szereztem be. A szupermarketekben árult felvágottak között is vannak igényesen elkészítettek, és azokat mértékkel ugyan, de nyugodtan eheted, és akár 100% paleonak tekintheted. Sajnos ezek a drágább sonkák és kolbászok. A májasokat egyértelmű, hogy nem szabad gyárit vásárolni, mert tele vannak adalékanyagokkal. BB

  2. Kedves Pisti! Érdemes a csomagolt felvágottak között körülnézni, mert azokon a gyártáskor használt adalékok teljes arzenálja fel van sorolva. Szoktam látni az Aldi-ban horribilis összegekért jó minőségű húsféléket. A másik ötlet, hogy piacokon esetleg találsz megbízható termelőt. BB

  3. Ja, még annyit, hogy itt az oldalamon is van E-szám mutató, és tudod, hogy nem minden E ártalmas!!! Pl. az ascorbinsavnak (C-vitaminnak) is van E-száma. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.