Hozzávalók:
- 1 db bébitök
- 0,5 kg darált hús – lehet sertés, csirke, pulyka darált – én sertést használtam!
- 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás
- Fokhagyma, snidling vagy vöröshagyma, só, őrölt fehér bors vagy fekete bors, késhegynyi piros paprika por, késhegynyi gyömbér, késhegynyi szárított tárkony – a fűszerezést egyéni ízlés szerint is lehet alakítani!
- 5 dkg reszelt kemény sajt
- Készíthetsz „tejfölös” keveréket is a tetejére – kesudió tejet keverj el 1 db tojás sárgájával, és ezt öntsd rá!
- Vagy kókusztejszínt önthetsz az ételre!
Elkészítés:
- A bébitököt pucold meg, és vágd ketté, és vájd ki a két fél rész közepét
- A darált húst keverd össze a tojásokkal és a fűszerekkel
- Töltsd meg a tök darabokat a húsos töltelékkel, és a tetejét szórd meg sajttal
- Kb. 15 perc alatt forró sütőben készre sütheted
- Ez az étel jóval előbb előkészíthető, és közvetlenül fogyasztás előtt süthető!
Márti, nem 0,5 kg hús inkább?
Köszi! Totál figyelmetlen vagyok:-D 0,5 dkg-ból érdekes lett volna elérni a képen látható mennyiséget:-D Hali-gali BB