Tök – darált hússal töltve

Hozzávalók:

  • 1 db bébitök
  • 0,5 kg darált hús – lehet sertés, csirke, pulyka darált – én sertést használtam!
  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás
  • Fokhagyma, snidling vagy vöröshagyma, só, őrölt fehér bors vagy fekete bors,  késhegynyi piros paprika por, késhegynyi gyömbér, késhegynyi szárított tárkony – a fűszerezést egyéni ízlés szerint is lehet alakítani!
  • 5 dkg reszelt kemény sajt
  • Készíthetsz „tejfölös” keveréket is a tetejére – kesudió tejet keverj el 1 db tojás sárgájával, és ezt öntsd rá!
  • Vagy kókusztejszínt önthetsz az ételre!

Elkészítés:

  • A bébitököt pucold meg, és vágd ketté, és vájd ki a két fél rész közepét
  • A darált húst keverd össze a tojásokkal és a fűszerekkel
  • Töltsd meg a tök darabokat a húsos töltelékkel, és a tetejét szórd meg sajttal
  • Kb. 15 perc alatt forró sütőben készre sütheted
  • Ez az étel jóval előbb előkészíthető, és közvetlenül fogyasztás előtt süthető!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Tök – darált hússal töltve”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.