Csirkemájas hagymalekvárral


A TV-paprika több műsorában láttam az elmúlt napokban

„májas-hagymás-boros-vermutos” ételféleségeket, ez adta az ihletet!

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj (friss vagy mélyhűtött egyaránt jó!)
  • Olívaolaj – 2-3 kanállal
  • Hagymalekvár
  • Só, őrölt bors, fokhagyma, csipetnyi koriander és/vagy majoranna, 1-2 levél bazsalikom stb. ízlés szerint
  • 1 evőkanál jászvaj (ghee)

Elkészítés:

  • A csirkemájat (én mélyhűtöttet felengedtem) kb. 5 percig mindkét oldalán pirítsd meg 2-3 evőkanál olívaolajban a hozzáadott fűszerekkel – kivéve a sót, mert a sótól a máj megkeményedik, – amikor átsült, húzd le a tűzről és hagyd kihűlni
  • A már kihűlt májat tedd robotgépbe, kanalazz az edénybe 2-3 evőkanál hagymalekvárt, tegyél ehhez az alaphoz 1 evőkanál jászvajat (ghee-t), és turmixold össze

A csirkemájat tálald valamilyen paleos kenyérrel; különösen jó valamilyen ropogós kenyeret vagy sós süteményt választani! Én sajtos tallért sütöttem mellé!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.