Hozzávalók:
- 4 db tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál őrölt mandula
- 2-3 evőkanál őrölt mogyoró
- 2-3 evőkanál szezámpehely
- 2-3 dkg kemény sajt (pl. Gouda, Trappista, Ementáli, Parmezán)
- Só
Javaslom, hogy a mai – 2018 – tudásunk szerint a tésztához szórjatok még 1-2 ek. bambuszrostot, valamint 1 ek. útifűmaghéjat.
Elkészítés:
- Verd fel kevés sóval a keményre a tojások fehérjét
- Keverd a habba a tojások sárgáját, majd az őrölt magliszteket
- Tedd a masszába a szódabikarbónát
- Sózd a tésztát ízlés szerint
- A kenyér tésztájának tetejét szórd meg reszelt sajttal
- Öntsd a masszát vagy szilikonos kenyérformába, vagy zsírpapírral kibélelt formába, de öntheted kizsírozott és zabliszttel meghintett sütőedénybe is
- Előmelegített sütőben süsd a kenyeret tűpróbáig
Különleges ízű kenyér lesz a végeredmény, melyet a mogyoró liszttől kapja.
Übersetzer: Beatrix Nagy
Käsebrot
ein Rezept von BB
Zutaten:
- 4 Eier
- Prise Natron
- 2-3 Esslöffel gemahlene Mandeln
- 2-3 Esslöffel gemahlene Haselnüsse
- 2-3 Esslöffel Sesamflocken
- 2-3 dkg Käse (Gouda-, Trappisten-, Emmentaler-, Parmesan Käse)
- Salz
Zubereitung:
- Die Eiweiße mit etwas Salz gut verschlagen.
- Eigelb schaumig rühren.
- Dazu werden gemahlene Mandeln, Haselnüsse, Sesamflocken, Natron und Salz nach Geschmack gegeben.
- Den Teig wird in eine mit Backpapier belegte Backform oder in eine Silikonbackform gelegt.
- Sie können darauf Käse legen.
- Das Brot im vorgeheizten Ofen backen – bis sie goldbraun sind.
Der Geschmack des Brotes wird besonders gut sein,
der von der Haselnuss hängt!