Epres chia-puding torta

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper – friss vagy mélyhűtött (nekem már csak mélyhűtött eprem volt!)
  • 3 evőkanál chia-mag
  • Piskóta maglisztből – lásd külön receptben – annyit megjegyzek, hogy most egy kis méretű 3 tojásos piskótát készítettem, és ehhez volt elég a 25 dkg gyümölcs
  • Stevia vagy xukor
  • Kevés lime- vagy citromlé (elhagyható!)

Elkészítés:

  • A friss vagy felengedett epret turmixold pépesre
  • Az eperturmixba tegyél 3 evőkanál chia-magot, ízlés szerint édesítést és egy kevés lime- vagy citromlét (a fanyarabb íz miatt); kb. 20-25 perc alatt a magok megszívják magukat az eperrel, és egy ruganyos puding lesz az eredmény. 1 óra elteltével már egy határozottan „lágyan-kemény” masszát nyersz
  • Süss egy piskótát maglisztből külön recept alapján
  • Amikor a piskóta kihűlt, kend meg a tetejét az epres chia-pudinggal
  • Az élvezetet tovább fokozhatod paleolit tejszínhabbal vagy a torta tetejére reszelt csokoládéval

Ez a torta 100% paleo, mert a nyers gyümölcsöt keverjük ki chia-maggal!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.