Hozzávalók:
- 25 dkg eper – friss vagy mélyhűtött (nekem már csak mélyhűtött eprem volt!)
- 3 evőkanál chia-mag
- Piskóta maglisztből – lásd külön receptben – annyit megjegyzek, hogy most egy kis méretű 3 tojásos piskótát készítettem, és ehhez volt elég a 25 dkg gyümölcs
- Stevia vagy xukor
- Kevés lime- vagy citromlé (elhagyható!)
Elkészítés:
- A friss vagy felengedett epret turmixold pépesre
- Az eperturmixba tegyél 3 evőkanál chia-magot, ízlés szerint édesítést és egy kevés lime- vagy citromlét (a fanyarabb íz miatt); kb. 20-25 perc alatt a magok megszívják magukat az eperrel, és egy ruganyos puding lesz az eredmény. 1 óra elteltével már egy határozottan „lágyan-kemény” masszát nyersz
- Süss egy piskótát maglisztből külön recept alapján
- Amikor a piskóta kihűlt, kend meg a tetejét az epres chia-pudinggal
- Az élvezetet tovább fokozhatod paleolit tejszínhabbal vagy a torta tetejére reszelt csokoládéval
Ez a torta 100% paleo, mert a nyers gyümölcsöt keverjük ki chia-maggal!