Ratatouille (ratatuj) II. – francia lecsó padlizsános-cukkinis változata

Hozzávalók:

  • 2 kisebb vagy egy nagyobb szál cukkini
  • 1 db közepes padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma (lehet fokhagyma por is)
  • 3-4 szem hámozott paradicsom – lehet konzerv is
  • Ízlés szerint só, bors, bazsalikom, kakukkfű, chili-paprika (friss vagy szárított)
  • 1-2 evőkanál (ki milyen zsírosan szereti) zsiradék – pl. liba-, kacsa-, vagy sertészsír, de lehet kókuszzsír is

Elkészítés:

  • Az étel hozzávalóit készítsük elő – a padlizsánt, a cukkinit meghámozva és felszeletelve – akár kockára, akár karikára; a vöröshagymát tisztítsuk meg, és karikázzuk fel; a fokhagymát megtisztítva vágjuk apróra; a paradicsomot héjától megtisztítva és felvágva vagy a konzervet előkészítve
  • A francia lecsó lényege a folyamatos pirítás, tehát:
  1. Forrósítsd fel a mély serpenyőben a zsiradékot
  2. Dobd bele a hagymaféléket, és állandó keverés mellett, vagy az edényt folyamatosan rázogatva, pirítsd meg a hagymákat
  3. Amikor a hagyma összefonnyadt, akkor dobd az alapra a cukkini és a padlizsán darabokat, és folytasd a keveréses sütést
  4. Fűszerezz: a felsoroltak szerint vagy egyéni ízlés alapján, és folyamatosan keverd az ételt, hogy oda ne kapjon
  5. Végül az egészre tedd rá a hámozott paradicsomokat, és összekeverve az alappal, pirítsd készre
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.