Uborkasaláta kaporral és citrommal

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy létszámhoz méretezve fürtös uborkákat – nekem 3 nagy szálra volt szükségem; az uborkákat hámozd meg, és gyaluld le
  • Egy nagy csokor friss kaprot vágj fel apró darabokra, és keverd az uborkához
  • A kapros uborkát hintsd meg egy csipetnyi sóval és egy kevés steviával vagy xukorral
  • Legalább 1 egész citromot facsarj rá az uborkára, ízlés dolga, ha többet vagy kevesebbet használsz
  • 3-4 gerezd fokhagymát tisztíts meg, és apróra vágva keverd az uborkasalátához
  • Tehetsz a salátába őrölt fekete vagy őrölt fehér borsot is; újabban gyakran használok fehér borsot, mert kevésbé erős, és különösen salátához nagyon illik. AIP-ban a borsot hagyd el!
  • Amennyiben oroszos életérzés fogna el, akkor erre a salátára, a szervírozó tálba, önthetsz kókusztejszínt  (AIP is) vagy akár kesudió tejfölt is.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.