Hagymafélék balzsamecettel

balzsameceteshagyma0

Az ihletet Jamie Oliver adta; A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Mindenféle hagyma (ha valamelyik éppen nincs otthon, akkor elhagyható): 4-5 fej vöröshagyma, 4-5 fej lila hagyma, 1 szál póréhagyma, 1 fej fokhagyma; Só, őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű, rozmaring (bármely fűszer elhagyható, mással kiegészíthető, önállóan variálható); 1 evőkanál zsír (sertés, liba, kacsa, kókusz – ízlés szerint); 2 dl balzsamecet (összetevői: fehér borecet, alma-, mustár-, mazsola sűrítmény)
  • A hagymaféléket vágd karikára, a fokhagymát törd össze
  • Forró zsírra dobd rá a hagymákat, és fűszerezd
  • Keverd és fonnyaszd meg, majd önts a már puhulni, pirulni kezdő hagymákra balzsamecetet
  • A balzsamecetben addig főzd a hagymaféléket, amíg el nem fő majdnem az összes lé
  • Jamie Oliver ekkor még sütőbe is tette, és megpirította, hogy a balzsamecet a hagymák tetején karamellizálódjék

Ez a köret sütés nélkül is finom. Önmagában is,

valamilyen paleo kenyérrel fogyasztva is kiváló!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.