Az ihletet Jamie Oliver adta; A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Mindenféle hagyma (ha valamelyik éppen nincs otthon, akkor elhagyható): 4-5 fej vöröshagyma, 4-5 fej lila hagyma, 1 szál póréhagyma, 1 fej fokhagyma; Só, őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű, rozmaring (bármely fűszer elhagyható, mással kiegészíthető, önállóan variálható); 1 evőkanál zsír (sertés, liba, kacsa, kókusz – ízlés szerint); 2 dl balzsamecet (összetevői: fehér borecet, alma-, mustár-, mazsola sűrítmény)
- A hagymaféléket vágd karikára, a fokhagymát törd össze
- Forró zsírra dobd rá a hagymákat, és fűszerezd
- Keverd és fonnyaszd meg, majd önts a már puhulni, pirulni kezdő hagymákra balzsamecetet
- A balzsamecetben addig főzd a hagymaféléket, amíg el nem fő majdnem az összes lé
- Jamie Oliver ekkor még sütőbe is tette, és megpirította, hogy a balzsamecet a hagymák tetején karamellizálódjék
Ez a köret sütés nélkül is finom. Önmagában is,
valamilyen paleo kenyérrel fogyasztva is kiváló!