Hozzávalók:
- Piskóta maglisztből – 6 tojásból gyümölcstorta formában megsütve (külön receptet találsz a blogon)
- 3 db tojásfehérje
- Kevés citromlé, vagy csipetnyi só a hab felveréséhez
- Stevia por (lehet használni xukrot is!)
- Vanília – kikapart vanília, vagy vaníliás xukor, vagy vanília aroma (elhagyható)
- Paleolit tejszínhab; vagy főzött tojáshab
- Kókusztejszín
- Nem túl leveses idénygyümölcs, vagy télen mélyhűtött – a képen sárgabarack, körte, meggy látható!
- 3 db tojás sárgája kikeverve xukorral és kakaóporral a dizájnhoz – elhagyható!
- Elkészítés:
- A piskótát egy kivajazott és magliszttel beszórt piskótasütő formában süsd meg
- A tésztát a formából borítsd ki, és hagyd kihűlni
- Kend meg a tészta oldalát a tojás sárgájából készült csokikrémmel
- Kevés citromlé és stevia és vanília hozzáadásával kemény habbá verd fel a tojásfehérjét, forró vízben főzd meg a tojáshabot, azok csinálják, akik ódzkodnak a nyers tojástól
- A tojáshabot kanalazd ki egy tálba, és egy evőkanálnyi kókusztejszínnel keverd el, majd a tojáshabot kanalazd rá a tésztára
- Készíthetsz paleo tejszínhabot is, és nyersen teheted a tésztára
- Gyümölcsből vágj szeleteket, és nyomkodd a habba
- Hűtőben hagyd állni a sütit legalább 1 óra hosszat, hogy a tészta magába szívja a krémet
Szeretném megkérdezni, hogy lehet kókusztejszínt készíteni.
Nekem a reszelék forrázata átlátszó folyadék lett,nem igazán hasonlít a tejhez.
Esetleg készen vásárolt kókusztejből készül?
Előre is köszönöm!
Üdv.:M Judit
Kedves Judit! Otthon készíteni kókusztejszínt szerintem lehetetlen. Nagyobb Tescoc-ban, ahol van ázsiai polc, ott lehet kapni thai-földi kiváló minőségű, selymes állagú, és nem a legdrágább kókusztejet. Kiváló minőségű, és talán a leggazdaságosabb a biobolt-e-tar.hu-n (még a paleosok kedvezményt is kapnak – lásd az oldalamat, vagy Gábor oldalát) a Cocomas kókusztejszín, melyet ha vízzel felhígítod, akkor tejként is használható. Szia, BB