„Hogy ez mekkora … !!!” Szuper gyorsan csináltam egy reggelit, mely akár elvitelre is alkalmas!
Hozzávalók – 1 cipóhoz:
- 2 db tojásfehérje
- 1 db főtt tojás
- Csipetnyi só a tojáshabhoz
- Só ízlés szerint a tésztába
- 3-4 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
- Leheletnyi zsírozás – pl. olívaolaj (lehet más zsír is)
Elkészítés:
- Főzz meg 1 tojást kemény tojásnak
- Egy kisebb méretű porcelán tálkát lehelet vékonyan kend ki zsiradékkal
- Egy másik edényben verd fel keményre a 2 db tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával
- A keményre felvert tojáshabba kanalazz bele 3-4 evőkanál őrölt mandulát (a mennyiség pl. a használt tojás méretétől is függ!), a lényeg, hogy se híg, se pedig túl kemény ne legyen a tészta
- Kanalazd a kizsírozott porcelántálba a kapott tészta 2/3-át, és fektesd bele a meghámozott és sós kézzel körbe simogatott kemény tojást
- Ezután kanalazd a tojásra a maradék tésztát, és evőkanállal, vagy akár kézzel igazgasd el a cipócskát
- Mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton süsd a cipót 3 percig, és kész
- 100%, hogy lehet hagyományos elektromos vagy gáz sütőben is sütni
Sokan ódzkodnak a mikrohullámú sütőtől, azoknak
mindenképpen a hagyományos tűzhelyt ajánlom!
Szia BB !
Megcsináltam a cipócskát, de nem volt mandula lisztem így tettem bele helyette zabkorpát így is tuti.
Egy kérdés mi a véleményed a káposztáról, bárhol olvastam receptet ahol káposzta volt mindig savanyú káposztát írtak. Én szeretem a húsos káposztát is teljesen paleosan meg lehet csinálni amennyiben a káposzta (édes) paleos kaja.? Hozzávalók: sertészsír, hagyma, só,bors, őrölt paprika, husi kockázva , kevés kapor és káposzta. Ebből mi nem paleós?
várom válaszod üdv Ildikó
Kedves Ildi!
Ennek a cipónak az eredeti ötlete a zabos változat. Megtalálod a zabosat a Paleolihleten. Az persze egyáltalán nem baj, hogy te felfedezted ezt a lehetőséget, sőt az egyéni alkotás csak öröm:-) Miután van, aki hajlamos a zabot eltúlozni, ezért 2 hivatkozástól eltekintve zabos receptet a PV-n nem találsz.
http://paleovital.hu/?p=52 Édes töltött káposzta – szerintem elkerülte a figyelmedet. Már miért ne lenne az édes káposzta paleo?!
További sok sikert a paleo konyhában, BB
Szia BB!
Elkészíteném a cipócskát, de nincs mandulám…Lehetne esetleg használni darált diót?
Köszönöm.
Jóval erősebb íze lesz, mint a mandulásnak, de dióval is jó. Én szoktam a dió egy részét egy kanál darált tökmaggal helyettesíteni, úgy nekem jobban ízlik. (És a tetejére mákot hintek.)
Én is elkészítettem, csak én darált lenmaggal, és nagyon finom lett :O Mondjuk egy picit száraz volt, de így is isteni volt, köszönöm a receptet:)
Örülök, hogy ízlett. BB Márta