Magcipó sonkával vagy kolbásszal töltve

1 cipó hozzávalói 1-2 személyre:

  • 2 db tojás
  • 2-3 dkg sonka, vagy 2-3 dkg kolbász
  • Csipetnyi só
  • 3-4 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
  • Leheletnyi zsiradék a sütőpohár kenéséhez

Elkészítés:

  • A 2 db tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verd fel kemény habbá
  • Óvatosan keverd a habba a tojások sárgáját
  • A tojás méretétől függően keverj a tojásokhoz 3-4 evőkanál őrölt mandulát, vagy mandulalisztet
  • A sonkát vagy a kolbászt vágd fel egészen apró darabokra
  • Zsírozd ki a sütőpoharat, és rakd bele a tészta 2/3-át
  • Ezután tedd a massza közepébe vagy a sonkát, vagy pedig a kolbászt
  • A maradék tésztát kanalazd az egész tetejére
  • Mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton 4 perc alatt süsd készre

Egészen bizonyos, hogy ugyanezt hagyományos sütőben is meg tudod sütni!

Erre az esetre használhatsz muffin formákat,

vagy több nagyobb porcelán sütőpoharat!

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Magcipó sonkával vagy kolbásszal töltve”

  1. Kedves BB!

    Annyira finomnak látszott a cipó, hogy el is készítettem. 🙂
    8 tojáshoz egy csomag (20 dkg) Lidl-s őrölt mandulát tettem, így 12 muffinpapír lett tele. Reszelt sajttal megszórtam és előmelegített sütőben 180 °C-on 20 percig sütöttem.
    Akkora sikere volt! 🙂
    Lehet, hogy a paleo party-ra újra megsütöm.

    Mit szólnál ahhoz, hogy az ételeknél nem csak szám lenne, hanem a nevük is, hogy beazonosítható legyen a finomság, mert akkor utána el lehetne kérni a receptjüket.
    Számomra az is nagyon vonzó a kezdeményezésedben, hogy megkóstolhatok új ízeket. 🙂
    Lehet, hogy még egy fő csatlakozna hozzánk.

    Szeretnék magánban írni Neked, de nem tudom az e-mail címedet. Hol tudok rákeresni?

    További szép estét !
    Fenyőke

    1. Kedves Fenyőke! Szuper variációt készítettél:-) Bejött a tippem, hogy sütőben is lazán elkészíthető ez a cipó-ötlet. Írjál az info@paleovital.hu-ra, aztán válaszolok neked a gmail-es címemen. A „bizottsággal” még az ötletet megbeszélem:-) Szia, BB

  2. Sziasztok!

    Én is megcsináltam. Tettem bele egy kis szódabikarbónát, meg őröltborsot, köménymagot, mert felesben csináltam szezámliszttel. Nagynon finom és gyors, egyszerű.
    Köszönöm a receptet.
    redi –
    Gabi

  3. Nekem olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogyha este megcsinálom, és másnap dél körül ennêm, milyen lehet úgy az íze? Vagy ha kicsit bedobom előtte a mikróba? Ma megint megcsináltam, csak raktam bele paprikát is,és úgyis nagyon finom volt! 🙂

  4. Másnap egészen biztosan még jó lesz a cipó, és nyugodtan mikrózhatod. Régen készítettem, de nem egy nap alatt ettük meg, tehát tuti a tipp. BB

  5. Kedves BB!

    Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Rengeteg dolgot tudtam meg itt a paleo-ról, nem is beszélve a receptekről.
    Elkészítettem ezt a magcipót, de mivel nem vagyok mikró párti, ezért a sütőt választottam. Alapvetően finom, de sajna nagyon morzsálódik és száraz. Biztos nem találtam el a sütési hőfokot és időt (200 fok, nem légkeveréses, kb 30 perc, 3 kis porcelánedény). Tudnál valamilyen tanácsot adni?

    Köszönöm!
    szederliget

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.