Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kb. 10 dkg spenótlevelet vágj apróra és egy kevés zsíron pici víz hozzáadásával fonnyaszd meg; vagy végy egy bolti mélyhűtött leveles (vagy nem leveles) spenótkockát -, annak vágd le egyharmadát, és olvaszd fel; vagy maradék spenótot használj (Én ezt tettem!)
- A spenót legyen gazdagon fűszerezve sóval, őrölt borssal és nem utolsósorban fokhagymával
- 8 db tojásfehérjét pici só hozzáadásával verd kemény habbá, majd keverd bele a tojások sárgáját és egy púpozott késhegynyi szódabikarbónát (ez most egy kicsit több, mint átlagosan)
- Reszelj le 15 dkg kemény sajtot, és ebből kb. 5 dkg-ot keverj bele a masszába
- A „tészta” alapot keverd el a spenóttal, és tegyél az alaphoz annyi őrölt mandulát (kb. 8-10 evőkanállal), hogy egy se nem híg, se nem kemény tésztát kapjál
- Zsírpapírral bélelj ki egy kisebb lapos tepsit, öntsd bele a keveréket
- Szórd meg a maradék 10 dkg sajttal gazdagon a süteményt
- Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt meg fog sülni a felfújt
- Az elkészült ételt felvághatod rombusz, vagy kocka alakúra
- Tálalhatod egy jó leves után akár második fogásnak is!