Spenót felfújt

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kb. 10 dkg spenótlevelet vágj apróra és egy kevés zsíron pici víz hozzáadásával fonnyaszd meg; vagy végy egy bolti mélyhűtött leveles (vagy nem leveles) spenótkockát -, annak vágd le egyharmadát, és olvaszd fel; vagy maradék spenótot használj (Én ezt tettem!)
  • A spenót legyen gazdagon fűszerezve sóval, őrölt borssal és nem utolsósorban fokhagymával
  • 8 db tojásfehérjét pici só hozzáadásával verd kemény habbá, majd keverd bele a tojások sárgáját és egy púpozott késhegynyi szódabikarbónát (ez most egy kicsit több, mint átlagosan)
  • Reszelj le 15 dkg kemény sajtot, és ebből kb. 5 dkg-ot keverj bele a masszába
  • A „tészta” alapot keverd el a spenóttal, és tegyél az alaphoz annyi őrölt mandulát (kb. 8-10 evőkanállal), hogy egy se nem híg, se nem kemény tésztát kapjál
  • Zsírpapírral bélelj ki egy kisebb lapos tepsit, öntsd bele a keveréket
  • Szórd meg a maradék 10 dkg sajttal gazdagon a süteményt
  • Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt meg fog sülni a felfújt
  • Az elkészült ételt felvághatod rombusz, vagy kocka alakúra
  • Tálalhatod egy jó leves után akár második fogásnak is!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.