1 cipó hozzávalói 1-2 személyre:
- 2 db tojás
- 2-3 dkg sonka, vagy 2-3 dkg kolbász
- Csipetnyi só
- 3-4 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
- Leheletnyi zsiradék a sütőpohár kenéséhez
Elkészítés:
- A 2 db tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verd fel kemény habbá
- Óvatosan keverd a habba a tojások sárgáját
- A tojás méretétől függően keverj a tojásokhoz 3-4 evőkanál őrölt mandulát, vagy mandulalisztet
- A sonkát vagy a kolbászt vágd fel egészen apró darabokra
- Zsírozd ki a sütőpoharat, és rakd bele a tészta 2/3-át
- Ezután tedd a massza közepébe vagy a sonkát, vagy pedig a kolbászt
- A maradék tésztát kanalazd az egész tetejére
- Mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton 4 perc alatt süsd készre
Egészen bizonyos, hogy ugyanezt hagyományos sütőben is meg tudod sütni!
Erre az esetre használhatsz muffin formákat,
vagy több nagyobb porcelán sütőpoharat!
Kedves BB!
Annyira finomnak látszott a cipó, hogy el is készítettem. 🙂
8 tojáshoz egy csomag (20 dkg) Lidl-s őrölt mandulát tettem, így 12 muffinpapír lett tele. Reszelt sajttal megszórtam és előmelegített sütőben 180 °C-on 20 percig sütöttem.
Akkora sikere volt! 🙂
Lehet, hogy a paleo party-ra újra megsütöm.
Mit szólnál ahhoz, hogy az ételeknél nem csak szám lenne, hanem a nevük is, hogy beazonosítható legyen a finomság, mert akkor utána el lehetne kérni a receptjüket.
Számomra az is nagyon vonzó a kezdeményezésedben, hogy megkóstolhatok új ízeket. 🙂
Lehet, hogy még egy fő csatlakozna hozzánk.
Szeretnék magánban írni Neked, de nem tudom az e-mail címedet. Hol tudok rákeresni?
További szép estét !
Fenyőke
Kedves Fenyőke! Szuper variációt készítettél:-) Bejött a tippem, hogy sütőben is lazán elkészíthető ez a cipó-ötlet. Írjál az info@paleovital.hu-ra, aztán válaszolok neked a gmail-es címemen. A „bizottsággal” még az ötletet megbeszélem:-) Szia, BB
Sziasztok!
Én is megcsináltam. Tettem bele egy kis szódabikarbónát, meg őröltborsot, köménymagot, mert felesben csináltam szezámliszttel. Nagynon finom és gyors, egyszerű.
Köszönöm a receptet.
redi –
Gabi
Nekem olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogyha este megcsinálom, és másnap dél körül ennêm, milyen lehet úgy az íze? Vagy ha kicsit bedobom előtte a mikróba? Ma megint megcsináltam, csak raktam bele paprikát is,és úgyis nagyon finom volt! 🙂
Másnap egészen biztosan még jó lesz a cipó, és nyugodtan mikrózhatod. Régen készítettem, de nem egy nap alatt ettük meg, tehát tuti a tipp. BB
Kedves BB!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Rengeteg dolgot tudtam meg itt a paleo-ról, nem is beszélve a receptekről.
Elkészítettem ezt a magcipót, de mivel nem vagyok mikró párti, ezért a sütőt választottam. Alapvetően finom, de sajna nagyon morzsálódik és száraz. Biztos nem találtam el a sütési hőfokot és időt (200 fok, nem légkeveréses, kb 30 perc, 3 kis porcelánedény). Tudnál valamilyen tanácsot adni?
Köszönöm!
szederliget
Egyértelműen próbálkozz hozzáadott zsírral – pl. liba-, kacsa- vagy sertészsírral sütni.
Rendben, köszi!