A PaleoParty – 2011.08.14. versenyének
I. helyezettje
Paleolga receptje
Most vettem észre, hogy ez a recept a PaleoVital 600. receptje:-D Gratulálok:-D
Hozzávalók:
- 40 dkg őrölt mandula
- 1 db narancs
- 4 evőkanál darált xukor
- 4 evőkanál kénmentes mazsola
- 10 db datolya
- 10 dkg aszalt áfonya
- 5-10 dkg fekete csokoládé
Elkészítés:
- A xukrot kávédarálón őröld porrá, keverd össze az őrölt mandulával
- Az 1-2 órára beáztatott datolyát és mazsolát 1 leveseskanálnyi narancslével turmixold össze (lehet a kávédarálóban is!), az egészet keverd hozzá az édesített mandulához, s addig keverd egy villával, amíg marcipán állagú nem lesz (összeáll egy nagy gombóccá)
- Ha szükséges, önts még hozzá a narancsléből
- Kis vaníliaaromát, fahéjat, szerecsendió port is lehet a masszába beletenni
- Gyúrj golyókat a tésztából, mindegyikbe tegyél aszalt áfonyát (friss áfonyával vagy magozott meggyel még finomabb!)
- Hempergesd a golyókat lereszelt fekete csokoládéba
- Ha elkészültek a golyók, kisméretű mignon papírban tálalhatod
Mennyi az a két zacskó mandula? 200 gr? Valakinek van ötlete? Sajnos nincs a közelünkben Lidl, így megnézni sem tudom.
A recept isteninek tűnik, máris készülök kipróbálni.
knetta
Kedves Knetta! 2×200 gr = 400 g. Kösz, hogy szóltál, mindjárt javítom a receptet. BB
Én köszi. Meg is csinálom hamar!
Kedves BB! eloszor is, szuper a blogod! masodszor, megcsinaltam a receptet, nagyon finom lett, bar afonyam nem volt itthon ( a narancslehez viszont ontottem egy kis tokaji aszut is :)).
Annyira laktato, hogy ez a mennyiseg nagyon sokaig kitart majd nekem. azt szeretnem megkerdezni, hogy mennyi ideig all el a hutoben?
koszi elore is
Kedves Viki!
Ezt a receptet még jómagam nem készítettem el. A tokaji aszuval vigyázz, mert a szesz feldolgozatlan formában nem paleo! (Írd be Szendi Gábor oldalán a keresőbe azt a szót, hogy alkohol vagy bor vagy szesz(?) -, és olvashatsz egy cikket arról, hogy az alkohol tulajdonképpen idegméreg!). Ettől a kis mennyiségtől, amit használtál ne ijedj meg, de a továbbiakban kerüld. A szeszt főzött formában nyugodtan használhatod, mert elfő belőle a káros anyag, ugyanakkor kiváló ízesítő marad. Ha nagy a süti mennyisége, akkor ezt a sütit aztán teljes nyugalommal beteheted a mélyhűtőbe. A sütiket általában minden további nélkül be lehet tenni mélyhűtésre, mert semmiféle kár nem keletkezik bennük -, még a piskóták is ilyenek. Köszönöm a kedves dicsérő szavakat. Szia, BB