Marcipános gyümölcszselés torta

Gyümölcszselés torta – Google

Trifán Lívia receptje, mely a PaleoParty (2011.08.14.) ételkészítő versenyén III. helyezést ért el, továbbá elnyerte a zsűri különdíját, a „Harmónia díjat”, mert a külcsín és belbecs együttes meglétéért járt!


Trifán Lívia receptje

mely a PaleoParty (2011.08.14.) ételkészítő versenyén III. helyezést ért el, továbbá elnyerte a zsűri különdíját, a “Harmónia díjat”, mert a külcsín és belbecs együttes meglétéért járt!

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg dió
  • 10 dkg lenmagpehely
  • 10 dkg mandula
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál xukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 dl víz

Elkészítés:

  • A darált magokat összekeverjük és hozzáadjuk a tojás és a víz kivételével a többi hozzávalót is
  • A tojásokat külön tálban habosra felverjük, hozzáöntjük a vizet  és beleöntjük a lisztbe
  • Az önthető sűrűségű tésztát papírral kibélelt tortaformába öntjük és kb. 20-25 percig előmelegített sütőben, kb. 180 fokon megsütjük
  • A kb. 2-3 cm vastag tésztát kétfelé vágjuk és (az egyik felét fagyasztóban elrakhatjuk a következő tortához) és a tetejét megkenjük 2-3 db összeturmixolt érett szilvával

A marcipános rész – hozzávalói és elkészítése egyben:

  • 15 evőkanál darált mandula
  •  7-8 evőkanál  víz
  • Kis citromlé, rumaroma, 2 szem sacharin alapú bogyó, 1 evőkanál jászvaj (ghee), valamint 1 evőkanál xukor
  • Ezeket lassan összemelegítjük

Gyümölcszselé hozzávalói és elkészítése – egyben:

  • 5-6 db alma (ha van, akkor többféle, mert aromásabb lesz a zselé )
  • 8-10 db szilva (ha van, szintén több fajta)
  • 1-2 evőkanál xukor, 2 szem tiszta sacharin, 2-3 teáskanál agar-agar, kicsi citromlé, kis fahéj
  • Díszítésnek pár csipet szeletelt mandula a tetejére
  • A gyümölcsöket egészen apróra összedaraboljuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, az édesítőket és a végén az ujjnyi vízben állandó keverés mellett felforralt, majd kissé hűtött, még meleg agar-agart
  • Kicsit várunk vele, míg összeáll a zselés gyümölcs, majd ráöntjük a marcipánra, elsimítjuk és megszórjuk szeletelt mandulával.

A gyümölcsöket enyhén lehet párolni is. Így szerepel az eredeti receptben!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Marcipános gyümölcszselés torta”

  1. Sziasztok!

    Tök jó recept, de valamit nem értek.
    A gyümölcszselé összeállításánál: „A gyümölcsöket egészen apróra összedaraboljuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, az édesítőket és a végén a meleg agar-agart.”
    Hogy lesz meleg az agar-agar? Vettem már otthonra, de még sosem használtam. Meleg vízzel kell összekeverni, vagy hogyan?
    Előre is köszi a választ! 🙂

    1. Kedves Adri! Igen kb. fél dl meleg vízzel kell összekeverni és forralni állandó keverés közben, majd langyosan a gyümölcsökhöz önteni. Megnézem a receptet. Kösz, hogy szóltál. Pontosítok, ha kell. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.