Ezt a muffint „Mosoly” készítette a 2011.08.14-én
a PaleoPartyn meghirdetett ételkészítő versenyre.
A képek a Google images-ről valók
- 1 bögre őrölt mandula (10-12 dkg)
- ½ bögre darált dió (lehet ez is mandula)
- 3 evőkanál gesztenyeliszt
- 4 csapott evőkanál xukor
- 1 db citrom héja
- 3 db tojás
- 3 közepes répa (30-40 dkg)
Elkészítés:
- Reszeld finomra a sárgarépákat
- A tojások sárgáját jól keverd ki a xukorral (xilit/ 0 zérós), és szitáld bele a gesztenyelisztet; majd keverd össze az egészet
- Ehhez keverd a mandulát, diót, répát, lereszelt citromhéjat
- A tésztának masszaszerű lesz az állaga, de villával jól össze lehet dolgozni.
- Verd fel a tojásfehérjéket és keverd hozzá a masszához
- A tésztát töltsd muffinsütőbe, a tetejüket díszítheted mandulaforgáccsal
- 3-as fokozaton (a 8-ból), vagy 180 fokra előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süsd aranybarnára a muffinokat
Megjegyzés:
- A gesztenyelisztet érdemes átszitálni, mert könnyen csomósodik
- Süthető a muffin csak mandulával/dióval, de akkor a gesztenyeliszt kiváltására jóval több kell belőlük
Jó étvágyat!