Répa-muffin

Ezt a muffint „Mosoly” készítette a 2011.08.14-én

a PaleoPartyn meghirdetett ételkészítő versenyre.

karotten-muffins-img-4203

A képek a Google images-ről valók

Hozzávalók:

  • 1 bögre őrölt mandula (10-12 dkg)
  • ½ bögre darált dió (lehet ez is mandula)
  • 3 evőkanál gesztenyeliszt
  • 4 csapott evőkanál xukor
  • 1 db citrom héja
  • 3 db tojás
  • 3 közepes répa (30-40 dkg)

Elkészítés:

  • Reszeld finomra a sárgarépákat
  • A tojások sárgáját jól keverd ki a xukorral (xilit/ 0 zérós), és szitáld bele  a gesztenyelisztet; majd keverd össze az egészet
  • Ehhez keverd a mandulát, diót, répát, lereszelt citromhéjat
  • A tésztának masszaszerű lesz az állaga, de villával jól össze lehet dolgozni.
  • Verd fel a tojásfehérjéket és keverd hozzá a masszához
  • A tésztát töltsd muffinsütőbe, a tetejüket díszítheted mandulaforgáccsal
  • 3-as fokozaton (a 8-ból), vagy 180 fokra előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süsd aranybarnára a muffinokat

Megjegyzés:

  • A gesztenyelisztet érdemes átszitálni, mert könnyen csomósodik
  • Süthető a muffin csak mandulával/dióval, de akkor a gesztenyeliszt kiváltására jóval több kell belőlük

 

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.