A receptet Éva küldte; én egy kicsit módosítottam, hogy 100% paleo legyen!
A kép a Google images-ről való
Az ételt NoCarb tésztára halmozhatod!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
A fűszeres almavelő hozzávalói és készítése
- 5-6 db alma
- 1-2 evőkanál őrölt mandula
- Pár szem dió – darálva
- Pici citrom
- Fahéj, gyömbér
- Ha nagyon savanyú az alma, kevés nyírfacukor
Elkészítés:
- Az almát mosd meg, kockázd darabokra, tedd hozzá a mandulát, diót, fűszereket és botmixerrel turmixold össze – tegyél hozzá citromlét, hogy ne barnuljon meg
- Az almavelőt hűtsd le, és ezt majd hidegen tálaljuk a meleg hús és a mandulagombóc mellé
Csirkemell hozzávalói és készítése
- Annyiszor – filézett – kb. fél csirkemell, ahány főnek készül
Elkészítés:
- A csirkemellek mindkét oldalát oliván ill. jászvajon (ghee) pirítsd meg, majd rakd tepsibe szorosan egymás mellé
- A tetejére reszelj sajtot
- Először lefóliázva süsd, majd fólia nélkül süsd tovább ropogósra
Mandulás golyócskák hozzávalói és elkészítése
Hozzávalók:
- 2 tojás
- Mandulaliszt
- Só, bors, petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- A tojások fehérjét verd kemény habbá
- Óvatosan keverd hozzá a sárgáját és annyi mandula lisztet, hogy se kemény, se folyós ne legyen
- Sózd, borsózd és rakhatsz hozzá petrezselymet is
- Forrásban lévő sós vízbe szaggasd kiskanállal, vagy vizes kézzel az apró gombócokat – pár perc főzés kell neki
Nem csak finom, de nagyon jól is néz ki,
és tuti jó vendégváró ételnek is, hisz nem csak paleosok ehetik.:)
WOW! ezt már szeretem, amikor úgy készíti más is az igazán finom, porhanyós, belül is szaftos csirkemellet, ahogyan én tanultam profi szakácstól anno… 🙂 el fogom készíteni ezt az ételt, és majd jelzem, hogy mi volt a kis család reakciója 🙂 köszi a tippet!