Hozzávalók:
-
- 10 db tojás
- 10 dkg őrölt mandula vagy mandulaliszt, esetleg szezámpehellyel vegyesen, vagy csak szezámpehellyel (Ebben az esetben sok köménymagra van szükség az szezám ízének elfedésére!) – a tészta készülhet külön!
- Vásárolhatsz készen is paleo tésztát!
- 2 evőkanál kacsazsír
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- Ízlés szerint zúzott fokhagyma, vagy fokhagymapor
- Só, őrölt bors, paprika por, őrölt kömény
- 10 dkg kemény sajt, a legjobb a parmezán sajt – én Grana Padano-t használtam, de lehet más sajt is
Elkészítés:
-
- A darált húst keverd el apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és a többi fűszerrel.
- Reszelj a húsba 5 dkg parmezánt – ez a sajt a húst össze fogja tartani.
- Verd fel a tojások fehérjét pici só hozzáadásával kemény habbá, majd keverj bele 10 dkg őrölt magot vagy maglisztet
- Egy nagy méretű mély tepsibe (35×23 cm az enyém) tegyél sütőpapírt, és öntsd bele a tojásfehérjés lisztkeveréket, vagy a kifőtt tésztát, amit vagy egyénileg készítettél vagy készen vettél.
- A fűszerezett darált húst egyenletesen helyezd el a fehér massza vagy a kifőtt tészta tetejére.
- A külön választott 10 db tojás sárgáját keverd el 2 evőkanál kacsazsírral (a kacsazsír el is hagyható!), és kend be a húsos tészta tetejét.
- Reszelj további 5 dkg sajtot a húsos rakott tészta tetejére.
Szia!
A közepes láng, hány fokot jelent? + Nagyon kívánatos ez az egész, de én tartok egy picit a „nyers” tojástól és hústól, átsül/megsül ennyi idő alatt? Köszönöm, egy kezdő!!!
Kedves Veronika!
A nagy láng a régi sütőknél 180-200 fokot jelent, tehát a közepes ehhez képest 120-100 fok. Nem tudom, hogy milyen sütőd van? -, de ne félj a konyhától:-))))) Ha régi sütőd van, akkor a nagy lánghoz csavard fel a gombot maximumra, a közepes lánghoz pedig csavard közép állásba. Vehetsz persze sütőbe való hőmérőt is, de szerintem teljesen felesleges! Ennél a receptnél aztán nyugodtan kinyithatod a sütő ajtaját sütés közben, ránézhetsz az ételre, megszurkálhatod, megszemlélheted, akár még kóstolhatsz is sütés közben. Ha van benned félelem, hogy valóban átsül-e, akkor süsd a tetejét ropogósra, vagy pl. tegyél egy alufóliát az étel tetejére, és „nyomjál rá” még 5-10 percet a történetre:-))) Bátorság:-))) Jó konyhatündérkedést kívánok, és idővel megjön a tapasztalat is:-))) BB