Salsa

http://www.tutitippek.hu/blog/salsa.php

A fenti linken további 7 salsa recept-ötlet található, melyeket lehet paleosítani.

Quesadilla paleosan (keszadijjá) – Elkészítés 2-féleképpen” recept egyik kiegészítője

„A salsa a mexikói konyha egyik alapétele. Valójában szószt jelent, de használható salátaként, köretként, mártogatóskánt, szendvicstöltelékként stb. Bár a hagyományos salsa csupán paradicsom, chili, hagyma és koriander keveréke, a modern verziók nagyon változatosak és más alapanyagokkal is lehet kombinálni. Íme az alaprecept és tippek variációkhoz …

Alap Salsa

Hozzávalók:

  • 3 érett paradicsom
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1/2 csésze koriander
  • 2 db chili
  • 1 zöld citrom (lime) leve
  • Só, bors

A paradicsomokat és a hagymát vágjuk apró kockára – a chiliket magtalanítsuk , majd vágjuk fel pici darabokra. Egy üvegtálban keverjük el az apróra vágott alapanyagokat, locsoljuk meg  a zöldcitrom levével, és adjuk hozzá az aprított koriandert. Tálalás előtt 1-2 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

Ha robotgéppel egy kicsit eldogozzuk, kiváló mártogatós lesz belőle!

Sok modern salsa receptből a paradicsom el is hagyható, így könnyen készíthetünk egyszerű gyümölcs és zöldség salsákat, vegyeset vagy párosítva 2-3 alapanyagot.”

Az én általam készített salsa hozzávalói és elkészítése – 100% paleo:

  • 3 db kápa paprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • Szárított chili paprika – késhegynyi
  • 1 lime leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.