Pirított csirkeszárny garam masala pácban

Csirke curry masala – A kép a Google images-ről való.

A Török csirkeszárnynak, valamint szabjuan Csirke curry masala receptje ihletésére – mindkettőnek óriási sikere volt, tegnap gondoltam egyet, és igazi indiai pácban érleltem a későbbiekben aranyos-ropogósra sütött szárnyakat.

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg csirkeszárny  (1,5 kg fér el igazán kényelmesen egy 35×23 cm-es nagy tepsiben), én 2 kg-ot használtam
  • 2-3 dl kókusztej (van, aki nem szereti, annak bármilyen más magtejet ajánlok felhasználásra!) – ketogén esetén kókusztejet, illetve LCHF követésekor tejszín ajálott!
  • Fűszer: garam masala – Összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág; só és őrölt bors
  • Olívaolaj – 2-3 evőkanállal
  • Méz -, ekkor a TED-szerint készítjük. Elkészülhet méz nélkül is, akkor is finom!

Elkészítés:

  • Helyezd a szárnyakat a sütőtepsibe, akár jénaiba
  • Sózd, és borsozd a csirkeszárnyakat, a garam masala fűszerrel alaposan vond be, majd önts a szárnyakra valamilyen paleo „tejet” – Tejek paleo módra – a 2-3 dl miatt nem fognak a lében tocsogni!
  • Ha a fúziómat követed, akkor még kevés mézzel is vond be a csirkehúst
  • 2-3 evőkanálnyi olívaolajjal locsold meg a szárnyak tetejét
  • Néhány óra teljen el azelőtt, hogy megsütnéd a húst
  • Közepes lángon süss – először az egyik oldalt süsd ropogósra, majd forgasd meg a szárnyakat, ismét locsolj rá?! valamennyi mézet, és a másik oldalt is süsd aranybarnára

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Pirított csirkeszárny garam masala pácban”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.