Burgundi marhapörkölt – Pincepörkölt

Ketogén diétába a gazdag lé kihagyásával illeszthető be!

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 2 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír – libazsírt használtam
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 2 nagyobb szál sárgarépa
  • Egy maréknyi petrezselyem
  • Babérlevél, 2 szem szegfűszeg, szemes bors
  • 0,5 l vörösbor – ízesítéshez, elfőzött szeszként használva
  • Bio húsleveskocka + víz, vagy 1-2 dl húsleves alaplé
  • 20 dkg gomba – mondjuk csiperke gomba

Elkészítés:

  • A marhalábszárt alaposan tisztítsd meg az inaktól, a húson lévő hártyától, és vágd fel apró kockákra – a lábszár kiváló pörköltnek való hús
  • Egy nagy lábasba tedd be egyszerre az apróra vágott hagymaféléket, a zsírt és a húst, és állandó keverés mellett pirítsd meg
  • A hús akkor pirult meg, amikor már nem piros, hanem barna lesz a színe
  • Tedd a húsra a fűszereket, és öntsd fel 0,5 l vörösborral, továbbá 1-2 dl húsleves alaplével, vagy fűszerkockával kevert vízzel
  • Lassú tűzön kb. másfél óra alatt fog a hús puhára főni, és a borból a szesz teljes mértékben elfőni – így lesz 100% paleo
  • Amikor a hús már puha, akkor a megtisztított és feldarabolt gombát tedd a lébe, és főzd még kb. 10 percig az ételt

Tálaláshoz javaslok valamilyen paleo kenyeret.

Zöldségleves főtt zöldségeit lehet az ételhez adni!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Burgundi marhapörkölt – Pincepörkölt”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.