Ketogén diétába a gazdag lé kihagyásával illeszthető be!
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír – libazsírt használtam
- 1 egész fej fokhagyma
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- Egy maréknyi petrezselyem
- Babérlevél, 2 szem szegfűszeg, szemes bors
- 0,5 l vörösbor – ízesítéshez, elfőzött szeszként használva
- Bio húsleveskocka + víz, vagy 1-2 dl húsleves alaplé
- 20 dkg gomba – mondjuk csiperke gomba
Elkészítés:
- A marhalábszárt alaposan tisztítsd meg az inaktól, a húson lévő hártyától, és vágd fel apró kockákra – a lábszár kiváló pörköltnek való hús
- Egy nagy lábasba tedd be egyszerre az apróra vágott hagymaféléket, a zsírt és a húst, és állandó keverés mellett pirítsd meg
- A hús akkor pirult meg, amikor már nem piros, hanem barna lesz a színe
- Tedd a húsra a fűszereket, és öntsd fel 0,5 l vörösborral, továbbá 1-2 dl húsleves alaplével, vagy fűszerkockával kevert vízzel
- Lassú tűzön kb. másfél óra alatt fog a hús puhára főni, és a borból a szesz teljes mértékben elfőni – így lesz 100% paleo
- Amikor a hús már puha, akkor a megtisztított és feldarabolt gombát tedd a lébe, és főzd még kb. 10 percig az ételt
Tálaláshoz javaslok valamilyen paleo kenyeret.
Zöldségleves főtt zöldségeit lehet az ételhez adni!
Valaki esetleg tud olyan húsleves kockát, ami 100% paleo? Én bármelyiket néztem, mindegyikbe volt burgonya v. kukoricakeményítő.