Len-szezámos sajtos lapos kenyér

Hozzávalók:

  • 3 púpozott evőkanál lenmagpehely
  • 6 evőkanál lenmagliszt – pellet
  • 3 evőkanál szezámpehely vagy szezámmag
  • 2-3 dkg reszelt parmezán sajt
  • Só, őrölt bors és őrölt köménymag
  • Víz

Elkészítés:

  • A lenmagpelyhet és a lenmaglisztet kb. 1-1,5 dl vízzel öntsd fel, és néhány percig hagyd állni, hogy megduzzadjon
  • Ebbe az alapba keverd bele a többi hozzávalót, és önts a masszához annyi vizet, hogy a tészta se túlságosan folyós, se túlságosan kemény ne legyen
  • A masszát öntsd egy zsírpapírral kibélelt kisebb formába, és kb. 25-30′ alatt előmelegített sütőben közepes lángon süsd meg
  • Amikor a sütőből kiveszed, utána a kenyeret hagyd kihűlni, mert a belereszelt sajt és a lenmagpellet egy kicsit folyós állapotban lesz; de a tészta megszilárdul, és utána kiválóan vágható
Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Len-szezámos sajtos lapos kenyér”

    1. A lenmagpehely az olajos lenmagból készül, míg a lenmagpellet – olajtalanított lenmag, ezért nevezik egyébként pelletnek. BB

  1. Szia BB ! Ezt a különbséget én már értem , csak szokszor látom receptekben hozzávaló : pl. 10 dkg mandulaliszt (őrölt mandula) . Akkor mindegy melyik ?

    1. Márti! A régi receptek idején még nem is léteztek a pelletek. Mindkettőt lehet használni. Ha pelletet használsz, akkor mindig gondolj arra, hogy ezek a lisztek zsírtalanítottak, tehát a zsírt pótold. BB

    1. Nem tudok ilyen nagykerről, de Budapesten a Margit krt. 60-ban működő biobolt nagyon jó árakon dolgozik, on-line pedig a legjobb a biobolt-e-tar.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.