Hozzávalók:
- 3 púpozott evőkanál lenmagpehely
- 6 evőkanál lenmagliszt – pellet
- 3 evőkanál szezámpehely vagy szezámmag
- 2-3 dkg reszelt parmezán sajt
- Só, őrölt bors és őrölt köménymag
- Víz
Elkészítés:
- A lenmagpelyhet és a lenmaglisztet kb. 1-1,5 dl vízzel öntsd fel, és néhány percig hagyd állni, hogy megduzzadjon
- Ebbe az alapba keverd bele a többi hozzávalót, és önts a masszához annyi vizet, hogy a tészta se túlságosan folyós, se túlságosan kemény ne legyen
- A masszát öntsd egy zsírpapírral kibélelt kisebb formába, és kb. 25-30′ alatt előmelegített sütőben közepes lángon süsd meg
- Amikor a sütőből kiveszed, utána a kenyeret hagyd kihűlni, mert a belereszelt sajt és a lenmagpellet egy kicsit folyós állapotban lesz; de a tészta megszilárdul, és utána kiválóan vágható
Szia, BB!
azt szeretném kérdezni, mi a különbség a lenmagpehely és a pellet ( liszt ) között?
Tünde
A lenmagpehely az olajos lenmagból készül, míg a lenmagpellet – olajtalanított lenmag, ezért nevezik egyébként pelletnek. BB
Szia BB ! Ezt a különbséget én már értem , csak szokszor látom receptekben hozzávaló : pl. 10 dkg mandulaliszt (őrölt mandula) . Akkor mindegy melyik ?
Márti! A régi receptek idején még nem is léteztek a pelletek. Mindkettőt lehet használni. Ha pelletet használsz, akkor mindig gondolj arra, hogy ezek a lisztek zsírtalanítottak, tehát a zsírt pótold. BB
Szia BB,
van valami nagyker, ahol ezeket az alapanyagokat be lehet szerezni, Lisztek, pelletek ?
köszi
Sandi
Nem tudok ilyen nagykerről, de Budapesten a Margit krt. 60-ban működő biobolt nagyon jó árakon dolgozik, on-line pedig a legjobb a biobolt-e-tar.hu