Csodahab – csokihab

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db tojás (Egyébként annyiszor 1 db tojás, ahány személyre készül!)
  • 4 dl kókusztej (Annyiszor 1 dl tej, ahány személyre készül!)
  • 10 dkg 90%-os fekete csokoládé (Kisebb mennyiségnél arányosan kevesebb!)
  • Vanília, vagy vaníliaaroma, esetleg mandula aroma, vagy kevés kávé
  • Stevia vagy xukor
  • Kevés citromlé

Elkészítés:

  • Válaszd szét a tojásokat – a fehérjéből hab fog készülni, a sárgájára a kókusztej sűrítéséhez lesz szükséged
  • A tojásfehérjét pici citromlé és édesítés hozzáadásával verd fel kemény habbá
  • A sárgáját egy lábasba üsd bele, öntsd rá a kókusztejet, tedd bele a csokoládét, ízlés szerinti mennyiségben tegyél bele édesítést és vaníliát vagy aromát
  • Állandó keveréssel olvaszd fel a csokoládét, és egyben a krém be fog sűrűsödni
  • A krém alatt a lángot vedd a legkisebbre, a tojáshabot kanalazd a csokimasszába, és könnyed mozdulatokkal forgasd el a habot a krémben – lehetőleg ne törd teljesen össze – minél nagyobb lábast használsz, annál nagyobb esély van erre!
  • Csak pár percig tartson ez a habfőzési művelet!
  • A habos krémet öntsd át egy tálba, és amikor már kihűlt, akkor reszelhetsz a hab tetejére további csokoládét
  • Az élvezetet fokozhatod, ha mélyhűtött magozott meggyet dobálsz a krémbe

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Csodahab – csokihab”

  1. Kedves Elmira!
    Nagyon jól néz ki ez a csokikrém, vajon tortába töltelékként is használható, vagy ahhoz túl lágy?
    Krisztina

    1. Kedves Kriszti! Ez most nem szemrehányás, de én nem Elmíra vagyok, én BB vagyok, azaz Márta:-))))) Ezt a csokikrémet nyugodtan használhatod pl. egy könnyű piskóta töltésére, mert ez olyan „Rigó Jancsis” csokihab. A másik klassz megoldás, ha mélyhűtőbe teszed, mert hasonló, de csak hasonló a „Jamaicai habtorta” krémjéhez. Egyébként találsz a blogon Rigó Jancsi és Jamaicai habtorta receptet is. BB

  2. Hű bocsánat! Párhuzamosan néztem az oldaladat Elmiráéval… Köszönöm az infót, ki fogom próbálni! 🙂
    Krisztina

  3. Kedves BB!
    Kipróbáltuk a receptet, sajnos a krém nem sűrúsödött be egészen, mivel elektromos főzőlapon, talán nem elég magas hőfokon készült,lehet,hogy híg volt a kókusztej, nem lett volna bele jó egy kis agar-agar?Köszönöm Enikő

    1. Kedves Enikő! Lehet bele tenni agar-agart, de lehet bele tenni plusz tojássárgáját is. A tojások mérete is különböző?! Be lehet sűríteni nyílgyökér liszttel is, de lehet, hogy túl híg volt a kókusztej. A kókusztejek sűrűsége nekem is szokott gondot okozni – pl. a „tejszínhab” készítésénél. Lassú tűz kell, az nem hiba, mert különben odakap. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.