A receptet MW küldte 2011.09.30-án;
a kép a Google images-ről való
Hozzávalók 2 személyre:
- 0,5 kg pulykamell
- Fokhagyma gerezdek, vagy fokhagyma por
- Só, őrölt bors
- Víz
- 2-3 evőkanálnyi kacsazsír
- 0,5 kg-nyi patisszon
Elkészítés:
- A pulykamellet kevés vízben párold puhára, majd csíkozd fel
- A pulykamell-csíkokat kacsazsírban pirítsd meg, sózd és borsozd, tegyél hozzá fokhagymát
- A patisszont hámozd meg, vágd fel apró csíkokra, és süsd meg a húshoz hasonlóan
- Végül keverd a patisszont a pirított pulykamell-csíkok közé
MW.Csak 1 javaslat:sokkal finomabb a pulykamell,ha felcsíkozod sózod,borsozod,és fokhagymázod.Ezek után kacsazsírban kisütöd mindkét oldalát 3-3 perc és utánna kevered sült zöldséggel.Tapasztalatom szerint a mellehúsoknak árt a főzés.
Zsóka, igazad van. Én nem is főzni, hanem párolni szoktam. A csíkokat először fehérre sütöm, majd sózom, fokhagymázom, és felöntöm vízzel. Fedő alatt puhára párolom (mondjuk, ez nálam elég sokáig tart, mert teljesen porhanyósan szeretjük), és mikor elfőtt a víz, még utólag egy új serpenyőben megpirítom kisebb kockákra vágva.
BB, lehet, hogy a „főzni” szót a receptben is párolásra kéne módosítani? Vagy ezekkel kiegészíteni.