Pulykabrassói tökfélékkel

A receptet  MW küldte 2011.09.30-án;

a kép a Google images-ről való

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0,5 kg pulykamell
  • Fokhagyma gerezdek, vagy fokhagyma por
  • Só, őrölt bors
  • Víz
  • 2-3 evőkanálnyi kacsazsír
  • 0,5 kg-nyi patisszon

Elkészítés:

  • A pulykamellet kevés vízben párold puhára, majd csíkozd fel
  • A pulykamell-csíkokat kacsazsírban pirítsd meg, sózd és borsozd, tegyél hozzá fokhagymát
  • A patisszont hámozd meg, vágd fel apró csíkokra, és süsd meg a húshoz hasonlóan
  • Végül keverd a patisszont a pirított pulykamell-csíkok közé

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Pulykabrassói tökfélékkel”

  1. MW.Csak 1 javaslat:sokkal finomabb a pulykamell,ha felcsíkozod sózod,borsozod,és fokhagymázod.Ezek után kacsazsírban kisütöd mindkét oldalát 3-3 perc és utánna kevered sült zöldséggel.Tapasztalatom szerint a mellehúsoknak árt a főzés.

  2. Zsóka, igazad van. Én nem is főzni, hanem párolni szoktam. A csíkokat először fehérre sütöm, majd sózom, fokhagymázom, és felöntöm vízzel. Fedő alatt puhára párolom (mondjuk, ez nálam elég sokáig tart, mert teljesen porhanyósan szeretjük), és mikor elfőtt a víz, még utólag egy új serpenyőben megpirítom kisebb kockákra vágva.
    BB, lehet, hogy a „főzni” szót a receptben is párolásra kéne módosítani? Vagy ezekkel kiegészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.