Sajtos zöldséges ropogós – akár maradékokból

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • Néhány evőkanálnyi főtt zöldség – nekem maradék brokkolim, karfiolom és sárgarépám volt
  • 5-10 dkg kemény sajt – nálam sajt nyesedékek – régi sajtok éppen még ehető kérge került felhasználásra apróra vágva
  • A zöldség és a sajt mennyiségétől függően 1 vagy 2 db tojás
  • Annyi szezámpehely, amennyit a zöldséges sajt-alap felvesz; a lényeg, hogy „száraz” lepénykéket tudjunk az alapanyagból formázni
  • Só, bors, őrölt köménymag, fokhagyma – ízlés szerint
  • Zsiradék (el is hagyható!)

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókból formázott lapos lepénykéket-pogácsákat forró zsírban, vagy csak úgy egyszerűen forró teflon sütőedényben mindkét oldalán süsd ropogósra – a zsír a pogácsákban lévő zsíros sajt miatt hagyható el

Ezt a receptet, a rántott sajttal ellentétben, a 100% paleo kategóriába sorolom, tekintettel a sajt kisebb mennyisége miatt!; a kemény sajt ugyebár a paleoban feldolgozottságának foka miatt elfogadott.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Sajtos zöldséges ropogós – akár maradékokból”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.