A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- Néhány evőkanálnyi főtt zöldség – nekem maradék brokkolim, karfiolom és sárgarépám volt
- 5-10 dkg kemény sajt – nálam sajt nyesedékek – régi sajtok éppen még ehető kérge került felhasználásra apróra vágva
- A zöldség és a sajt mennyiségétől függően 1 vagy 2 db tojás
- Annyi szezámpehely, amennyit a zöldséges sajt-alap felvesz; a lényeg, hogy „száraz” lepénykéket tudjunk az alapanyagból formázni
- Só, bors, őrölt köménymag, fokhagyma – ízlés szerint
- Zsiradék (el is hagyható!)
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókból formázott lapos lepénykéket-pogácsákat forró zsírban, vagy csak úgy egyszerűen forró teflon sütőedényben mindkét oldalán süsd ropogósra – a zsír a pogácsákban lévő zsíros sajt miatt hagyható el
Ezt a receptet, a rántott sajttal ellentétben, a 100% paleo kategóriába sorolom, tekintettel a sajt kisebb mennyisége miatt!; a kemény sajt ugyebár a paleoban feldolgozottságának foka miatt elfogadott.
MMm…megcsináltam, nagyon fincsi! ez örök recept marad!! 🙂
http://www.nosalty.hu/recept/tojasos-karfiolkrem
Tejföl helyett ghee vaj és kész a krumlipürét helyettesítő karfiol püré.