A recept és a kép a Paleokonyha oldaláról valók
„Hozzávalók:
- 2 nagyobb, érett avokádó
- 3 ek. kakaópor
- 3 ek. méz (aki nem használja, annak egyéb paleo édesítés, xilit, eritrit és/vagy stevia)
- Fél lime leve (helyette lehet kevés citromlé is)
- 1/4 sárgadinnye (vagy valamilyen bogyós gyümölcs)
Elkészítés:
Az avokádók húsát kikaparom, villával jól összetöröm, és a dinnye kivételével a többi hozzávalóval alaposan kikeverem (én botmixerrel csináltam). A dinnyét apróra felkockázom, és egy-egy maréknyit szufléforma aljába szórok. Rákanalazom a pudingot, a tetejét pedig a maradék dinnyekockákkal díszítem.”
A recept és a kép a Paleokonyha oldaláról való
Főzelék
- Két fej vöröshagymát apríts fel és 1 ek. zsíron dinszteld meg.
- Közben moss meg kb. 1 kg-nyi kínai kelt, darabold és szórd rá a piruló hagymára.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd (3 tk.) és forrald fel.
- Öntsd le a főzővizet, és hideget önts a kelre, hogy éppen ne lepje el.
- Két fokhagymagerezddel és borssal (Nem AIP!) ízesítsd, főzd puhára.
- A felét botmixerrel pépesítsd, majd addig rotyogtatsd, időnként kevergetve alacsony lángon, hogy főzelék állaga legyen.
Fasírt
- 500 g sertéshús
- 150 g reszelt sütőtök (Ha nincs sütőtök szezon, akkor tököt, sárgarépát, cukkinit is reszelhetsz a húshoz! BB)
- 3 tojás/AIP-ban (1 tojás = 1 ek. zselatin 1 dl vízben feloldva) oldott zselatin annyi, hogy a hús lazán összeálljon!
- 1 kisebb vöröshagyma aprítva
- 1 tk. só
- 1 csapott ek. pirospaprika, bors AIP-ban ne!!!
- Rozmaring
A fentieket keverd össze és a fasírt gombócokat süsd ki zsírban!
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.