12 kisebb koronghoz – A mennyiség értelemszerűen duplázható, triplázható!
Hozzávalók:
- 2 ek. őrölt dió
- Kb. 5 ek. szezámpehely vagy szezámmag – 10 dkg
- 2 db tojás
- Paleolit édesítő – Xukor0stevia vagy eritrit vagy méz (TED)
Elkészítés:
- Őröljük meg a diót a az eritrittel.
- Tehetünk az őrleménybe külön steviát (elhagyható) vagy mézet.
- A masszába keverjük bele a két tojást.
- A tésztát lapítsuk el korong mélyedéses sütő formában – pl. szilikonosban, mert akkor még előzsírozni és liszttel kiszórni sem kell.
- Nagyobb mennyiség sütésénél két db sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, és szúrjuk ki korongokat (Ezt a mennyiséget nagyobb mennyiségnél érdemes alkalmazni!); Tegyük egy sütőlapra a tallérokat, természetesen a felső zsírpapírt húzzuk le a tésztáról.
- Lassú tűzön, állandóan figyelve, hogy oda ne égjen, süssük a sütit ropogósra-
- Amikor kihűlt, szórjuk meg a tetejét porxukorral vagy kenjük be olvasztott fekete csokoládéval; avagy halmozzunk a korongok tetejére citromkrémet vagy kókuszhabot, tejszínhabot (TED)
Lehet készíteni krémek alapjául Vaníliás korongot is.