A receptet MW küldte 2010.10.24-én
Éppen ma reggel ezt ettem. Az omlett könnyebb elkészítése végett a ma már létező NoCarb rost-mix-ből tettem éppen annyit a tojásokhoz, hogy besűrűsödjön. Ez a rost-mix még a recept születése idejében nem volt kapható! A liszt hozzákeverésével lényegesen könnyebben lehet az omlettel „bűvészkedni”.
Hozzávalók személyenként:
- 2-3 tojás felverve
- Póréhagyma karikára vágva
- 1 szelet sonka megsütve
- Reszelt sajt
- 2 szelet bacon szalonna
- Fűszerek (só, bors)
- Kis zsíradék
Elkészítés:
- A tojásokat felverjük, megsózzuk, borsozzuk (sóval vigyázni kell, mert a szalonna és sonka is sós lesz), kizsírozott (nálam kókuszzsír volt), serpenyőbe öntjük
- Rászórjuk a hagymát és a reszelt sajtot
- Amikor az alja megsült, a palacsinta-szerű omlettet egy tálra csúsztatjuk, majd a másik felével óvatosan beleborítjuk a serpenyőbe, és azt is megsütjük
- A kész omlettre ráhelyezzük a sonkát, feltekerjük, és baconnel beborítjuk a külsejét.
- A fogpiszkálóval összetűzött tekercset kívülről még sütjük kicsit, hogy a bacon ropogós legyen
- A tekercseket egyenként, két serpenyő segítségével (egy serpenyő külön a sonka és a baconos tekercs sütéséhez) kell elkészíteni.