Fejlődik a bio kertem

A ládákban nevelt zöldségeimet eddig egy alkalommal szódabikarbónás vízzel alaposan megöntöztem, egyébként pedig naponta naplementekor öntözöm őket. Már 3 alkalommal készítettem kávézacc és összezúzott tojáshéj keverékéből trágyát az összes növényemnek. Úgy látom, hogy meghálálják. 😀

Virágzik az uborka, mellette karalábé palánták és petrezselyem.

A paprika és paradicsom palántáim már virágzanak. A kép jobb oldalán az alacsony bokros, majdan sárga paradicsomjaim már kifejlődtek. A paradicsom elé Sarkantyúkát vetettem, mely még nem virágzik, de ehető virág, antibiotikus hatású és óvja a paradicsomot a betegségektől.

Az előtérben fejlődő rebarbara, a hátsó tartókban növekszik a mángold.

Balra a lépcsőn dísz sóska fejlődik, mely ízre a hagyományossal egyezik.  A nagy edényben elől zeller növekszik, a rámpán eper – egy árva fehér szem látható a képen.

Bodza sorbet

Bodza sorbet pohárban

Hozzávalók és elkészítés egyben:

Készítsünk bodzaitalt így vagy így, majd öntsük fagylat formákba, mélyhűtőben fagyasszuk több órán át. 5-6 óra már biztos siker! Ha nagyobb edényben fagyasztjuk, akkor mélyhűtés után kicsit felengedve fagylalt gombócokat kanalazhatunk belőle.

A sorbetet érdemes erőteljesebben xukrozni, mert hűtéskor veszít az édesítés erejéből. Steviával és glicinnel akár AIP-ba is belefér!