Hozzávalók és elkészítés egyben:
-
- Végy kétszer negyedkilós reszelt sárgarépát, vagy reszelj le 4-5 nagy szál sárgarépát
- Pucolj meg két nagy fej vöröshagymát és egy egész fej fokhagymát, és vágd karikákra, illetve gerezdekre
- Kb. 25 dkg sertéshúst vágj fel egészen apróra; a hús elhagyható, hús nélkül is kiváló az étel! Jómagam a Speciális étrendemben sertéshúst nem eszem, tehát filézett csirkecombot használok.
- 1 nagy evőkanál kacsazsírra dobd rá a hagymaféléket, és néhány percig forgasd-keverd a zsíron
- A már összeesett hagymákra tedd rá a húsokat, és keverd-pirítsd addig, míg a hús ki nem fehéredik
- Végül a sárgarépa-csíkokat keverd az eddigiekhez és fűszerezd sóval, gyömbér-porral, őrölt fekete vagy fehér borssal AIP-ban ne!
- Szórhatsz az étel tetejére valamilyen pirított magot – pl. hántolt napraforgó- vagy tökmagot – AIP-ban nem!, vagy lehet kapni szárított sárgarépa chips-et a Paleocentrum-nál!
Nagyon jól néz ki!
…, és még finom is:-D
kipróbálom…
Kipróbáltam és nagyon jó lett!Holnap megint csinálok.
Gratula! Örülök neki. BB
:/ ez nem a mákos tészta, de nem baj, megtaláltam csak szólok, hogy a facebook-os hivatkozásra véletlenül más jött elő 🙂
Kösz, hogy szóltál. Előfordul. Ha a FB-on szólsz, akkor igyekszem előbb javítani a linket. Most már mindegy, ez a hajó elment 😀