.., avagy jó munkához idő kell!
Tegnap váratlan vendégek jelentkeztek be nálam. Gyorsan bedobtam a kenyérsütőbe a csokikenyér hozzávalóit. Valahogy olyan nyögvenyelősre sikeredett, de arra már nem volt időm, hogy praktikával feljavítsam?! – Hát, nem is volt óriási sikere, …, na persze a csak rövid időre beugró vendégek talán éhesek se voltak?!
A mai feljavítás módszere a következő, mely máskor is bátran alkalmazható:
- Süss egy Kenyérsütős kenyér XII. – Csokikenyeret, – természetesen sütőben is ugyanez a kenyér megsüthető!
- Vágd fel lapokra – először kisebbekre vágtam (…, de minek?); megkentem gyümölcsvelővel, megszórtam kókuszreszelékkel – Még mindig nem ízlett!
- Főzz egy csokikrémet, melyben feltétlenül legyen fekete csoki is, hogy végül márványosra meg tudjon dermedni
- Egy fóliával kibélelt formába rakd le szép sorjában a kenyérszeleteket, hogy majdan a szeleteket könnyedén ki tudjad venni a formából
- Kend meg valamilyen gyümölcsvelővel, vagy gyümölcsdarabokkal
- Erre a sorra tegyél megint csokikenyér darabokat, és kend meg bőségesen csokikrémmel
- Ha még mindig van a kenyeredből, akkor megint rakj le egy kenyér-réteget
- Végül az egészet vond be a maradék csokival
- Tedd a sütit legalább dermedésig hűtőbe
- Előre vágd fel a süteményt, hogy megszilárdulás után, ne töredezzen a máz