Gofri – természetesen paleosan

A recept magyarra fordította és adaptálta T. Kriszti – 2012.06.26-án

gofri

A kép az eredeti – Paleo Bread Recipes recept melléklete

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze mandulaliszt (én gesztenyeliszt-kókuszliszt keverékkel készítettem)
  • 1/4 csésze mandulatej (én vizet használtam, És emellé 30 g vajat.)
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • Fahéj – kávéskanálnyi, van annál is kevesebb

Elkészítés:

  • A tojásokat és a tejet keverd habosra
  • A nedves komponenseket keverd össze a liszttel, sóval, szódabikarbónával – szép simára
  • Nagyon sűrű, egyáltalán nem folyós tészta, de ne ijedjünk meg tőle!
  • Elektromos gofrisütőben 2 percig süsd
  • Ebből az adagból 6 db gofri készül

Beidézem a recepthez Hannah hozzászólását, melyet egyébként is láttok, de hogy ne kerülje el a figyelmeteket!

„Köszi a receptet, első gofri próbálkozásként sikerélményt adott. De a megadott folyadék mennyiség (mandulatej) kevés volt kb. 2-szer annyit simán felvesz.Valamint nekem is az a tapasztalatom, hogy szükséges bele a zsiradék én kókusz olajat használtam. Gofriként kicsit nehéznek éreztük a tésztáját így legközelebb biztos, hogy nem 100% mandulalisztből készítem.”

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Gofri – természetesen paleosan”

  1. Én is vízzel készítettem! Meg egy kevés kókuszzsírral és vanília aromával.
    Szerintem felesleges még pluszban mandulalisztes vizet tenni bele („mandulatej”), ha már úgyis mandulalisztből készül. Nekem még van egy kevés, a kókusszal meg csak kínlódok -nem áll össze!

  2. Sajnos, ez nekem nem sikerült, nagyon tömör lett, 2/3 gesztenyeliszt, 1/3 kókuszlisztet használtam, és mivel nagyon száraz lett, kb kétszer annyi vizet mint a recept írt, de még így is nagyon fojtós lett 🙁

  3. Köszi a receptet, első gofri próbálkozásként sikerélményt adott. De a megadott folyadék mennyiség (mandulatej) kevés volt kb. 2szer annyit simán felvesz.Valamint nekem is az a tapasztalatom, hogy szükséges bele a zsiradék én kókusz olajat használtam. Gofriként kicsit nehéznek éreztük a tésztáját így legközelebb biztos, hogy nem 100% mandulalisztből készítem.

    1. Kedves Hannah, Köszönöm az észrevételedet. Nem az én receptem és nincs gofri sütőm. A megjegyzésedre utalok a receptnél és akkor a többiek is látják a javaslatodat. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.