Sütőtökpogácsa – húsos

sütőtökpogihússal3

Hozzávalók:

  • 80 dkg — 1 kg-os hosszúkás formájú sütőtök
  • 0,5 kg sertés-marha vegyes darált hús (lehet bármilyen más is)
  • 2 db tojás
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, vagy fokhagyma por ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 evőkanálnyi piros paprika por
  • 1 kávéskanálnyi őrölt bors
  • Só ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt kemény sajt (Ementálit használtam), egyébként a parmezan, cheddar, cheshire, gruyére stb. sajtok az igazi kemény sajtok

Elkészítés:

  • A héjától megtisztított sütőtököt vágd karikákra
  • Helyezd egy nagy tepsibe (a tepsit felesleges kizsírozni!)
  • A felsorolt húsos hozzávalókat alaposan keverd össze, és gombócokat kiemelve a keverékből, egyenként lapítsd rá a sütőtökkarikákra
  • Közepes lángon – kb. fél óra alatt – süsd készre
Print Friendly, PDF & Email

5 hozzászólás a(z) “Sütőtökpogácsa – húsos” bejegyzéshez

  1. Szia!
    azt szeretném megkérdezni, hogy a sütőtököt nem kell “meghámozni” és felvágni, a közepéből kiszedni a magot? ez egyébként nagyon jó recept, szeretném megcsinálni 🙂
    köszi a választ 🙂

    1. Teljesen igazad van. Kimaradt az elkészítésből, hogy “meghámozva”. Egyébként a tapasztalatom az, hogyha sikerült hosszúkás sütőtököt venned, akkor alig lesz benne mag, egyébként pedig én nem beleztem ki, megsütöttem mindenestül. Köszi, hogy szóltál. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.