Hozzávalók:
- Piskóta maglisztből alaprecept – kókuszlisztből
- Kizsírozott, majd kókuszliszttel beszórt tortalap forma
- 1 evőkanál kókuszliszt a kész tortához
- 2,5 dl magtej (kesu-, mandula-, kókusztej) – én kesudiótejet használtam
- 1 csomag tortazselé, vagy 2 kávéskanál agar-agar – én agar-agar-ral dolgoztam
- 200-300 ml citromlé
- Néhány csepp vanília aroma
- 1 evőkanál xukor vagy késhegynyi stevia
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A piskóta a formából könnyen kipottyan, ha előtte kizsírozod és kevés kókuszliszttel egyenletesen beszórod
- Miközben a torta sül, addig a kesudiótejet tedd kis lángra, tegyél bele vanília aromát, citromlét, s amikor már meleg, akkor zselatint, vagy agar-agar-t keverj be, és folyamatos keveréssel biztosítsd, hogy ne csomósodjon össze
- A kihűlt és tányérra kiborított tésztát szórd meg 1 evőkanálnyi kókuszliszttel, s amikor a citromos zselé hűlni kezd, akkor öntsd a tortaformába
- A kész süteményt kakaóporral lehet díszíteni