Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 75 dkg natúr gesztenyemassza
- Legalább 3 evőkanál xukor zéró (lehet más paleolit édesítés is, pl. szacharin feloldva a gesztenyébe kerülő rumaromába stb.), az édesítéshez a TED szerint szirupokat vagy mézet is használhatsz!
- Rumaroma ízlés szerint
- 2 evőkanál sertészsír (Már mástól is olvastam, hogy nem érezni semmi különös ízt, és tényleg igaz. Megkóstoltam a kókuszzsírt és a tiszta fehér házi sertészsírt – nem éreztem ízben különbséget. Kétségtelen tény, hogy a kókuszzsír keményebbre dermed.)
- A masszát a hozzávalókkal alaposan gyúrd össze
- Lapítsd el vagy egy peremes edényben, vagy akár egy tálcán, és lapáttal (spakni) vagy nagyobb késsel egyengesd el a masszát
- Gyümölcsként gránátalmát és kiwit tégy a massza tetejére, majd nyomkodd el (Természetesen a gyümölcsök vonatkozásában szárnyalhat a képzelet.)
- Amikor a lap kész, akkor vagdosd fel kisebb, vagy nagyobb darabokra – kisebbre vághatod, akkor praliné lesz belőle
- Végül tedd hűtőbe, hogy a massza összedermedjen és összeérjen