Nyers gesztenyés gyümölcs pralinék

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 75 dkg natúr gesztenyemassza
  • Legalább 3 evőkanál xukor zéró (lehet más paleolit édesítés is, pl. szacharin feloldva a gesztenyébe kerülő rumaromába stb.), az édesítéshez a TED szerint szirupokat vagy mézet is használhatsz!
  • Rumaroma ízlés szerint
  • 2 evőkanál sertészsír (Már mástól is olvastam, hogy nem érezni semmi különös ízt, és tényleg igaz. Megkóstoltam a kókuszzsírt és a tiszta fehér házi sertészsírt – nem éreztem ízben különbséget. Kétségtelen tény, hogy a kókuszzsír keményebbre dermed.)
  • A masszát a hozzávalókkal alaposan gyúrd össze
  • Lapítsd el vagy egy peremes edényben, vagy akár egy tálcán, és lapáttal (spakni) vagy nagyobb késsel egyengesd el a masszát
  • Gyümölcsként gránátalmát és kiwit tégy a massza tetejére, majd nyomkodd el (Természetesen a gyümölcsök vonatkozásában szárnyalhat a képzelet.)
  • Amikor a lap kész, akkor vagdosd fel kisebb, vagy nagyobb darabokra – kisebbre vághatod, akkor praliné lesz belőle
  • Végül tedd hűtőbe, hogy a massza összedermedjen és összeérjen
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.