Cupcake – Bea módra

Kunné Bea receptje és képe

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Először elkészítettem a krémet, melynek ötlete Pocak Pannától van:
    • 15 dkg mandulavajat, 2 kisebb citrom levével, vanília aromával vagy őrleménnyel, 80 ml folyékony kókuszolajjal, 80 ml mézzel és 1 dl sűrű cocomassal  keverd krémesre, végül adj hozzá két nagy maréknyi friss málnát, amivel keverd tovább. Lefedve, mehet a hűtőbe.

Piskóta:

  • 6 tojásfehérjét verj kemény habbá  4 dkg porrá őrölt eritrittel, majd amikor fényes lesz, önts bele a kikevert 6 tojássárgáját
  • 7 dkg mandulalisztet, 6 dkg gesztenyelisztet keverj el és szitáld bele a krémbe, amihez 1 csapós mokkáskanálnyi szódabikarbónát adj
  • Muffin formákba töltsd és mindegyik közebébe 1 kocka jó minőségű étcsokit is rakj
  • 170 fokon, kb. 15 percig süsd a sütit
  • A muffinokat rácsra helyezve hűtsd ki, a hűtött krémmel ízlés szerint lehet díszíteni
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Cupcake – Bea módra”

  1. Biztos megsütöm… Bár, ismervén magam, én bizonyára 3 mp tétovázás után leegyszerűsítem majd, és simán sütök egy tepsi piskótát csokidarabokkal, és rákenem a krémet. 😀
    (utálok muffinozni….)

    De ez baromi jól néz ki, grat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.