Mákos süti gesztenyés szilvavelővel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 8 tojásból készíts egy „Piskóta maglisztből” alaprecept szerinti mákpelletből készült piskótát
  • Süsd meg egy zsírpapírral kibélelt 24 x 31 cm szélességű tepsiben
  • Borítsd ki a tésztát, hagyd kihűlni
  • 0,25 dkg szilvát (télen természetesen magozott mélyhűtöttet!) turmixolj gyümölcsvelővé
  • A szilvát keverd el egy 25 dkg-os natúr gesztenyemasszával
  • A szilva-gesztenye keverékhez kanalazz hozzá 2 evőkanál kókuszzsírt, és az egészet ismét keverd át
  • A mákos piskótát vágd ketté, és kend meg a gyümölcskrémmel
  • A piskóta tetejére szórj őrölt mákot (nem pellet!) és bőségesen porxukrot
  • Tálaláskor akár a süti mellé tehetsz további gyümölcsvelőt

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.