Rántott sajt paleo panírral

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Szeletelj fel ujjnyi vastagságúra valamilyen kemény sajtot
  • 1-2 tojást – a sajt mennyiségétől függően – egy kevés sóval jól keverd ki
  • Egy tálba önts szezámpelyhet, melyet keverj el őrölt köménymaggal, esetleg őrölt borssal, akár fokhagymaporral is; akit nem zavar a szezám íze, az a fűszereket elhagyhatja
  • A panírozás a következő sorrendben történjen: szezámpehely, tojás, szezámpehely
  • Javaslat: amennyiben a szezámot ki nem állhatod, akkor panírozz pl. őrölt mandulával vagy dióval, mint a rántott gombánál!
  • Én most nem bő zsírban sütöttem ki a sajtot, hanem egy leheletnyi olívaolajon teflon sütőedényben, és meg kell, hogy mondjam, kiváló ropogós lett a panír

A sajt – felfogás és szigor kérdése -, de határeset a paleoban. A kemény sajtok – mondja a paleos elv – már annyira feldolgozottak, hogy a tej ártalmai „kivédettek”. Azt tudom tanácsolni, hogy sajtból ne fogyasszatok tonnányi mennyiséget, és akkor minden rendben van! Az ajánlott sajtok egyébként, elsősorban az ára miatt használjuk ezeket, tulajdonképpen félkemény sajtok. Az igazi kemény sajtok a parmezánok.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Rántott sajt paleo panírral”

    1. Nem a kecske a hiba, hanem hogy nem érlelik elég ideig.
      De például ott van a feta, ami már egy bizonyos ideig érlelődött, aztán elteszik sós lében. Gyakorlatilag évekig eláll.
      Gőzöm sincs mi van a lebomlásokkal. Tehát ez kérdés.
      A kérdés lényegét tekintve meg kell próbálkozni a 180 napnál hosszabb érleléssel.
      Te csinálod a sajtot?

      1. Hát, igen – az érlelés. Igazad van. Nem tudok hosszan érlelt kecskesajtról. Felfedeztem lengyel érlelt parmezánt 3000 Ft/kg-ja, azt szoktam venni. Mindenki saját belátása szerint köt kompromisszumokat, én szoktam kötni a sajttal kapcsolatban, de ezt nem terjesztem (csak bevallom) a blogon. Mindenkinek magának kell „disztingválnia”, hogy miből mennyi fér bele az engedményekbe. Vannak komoly betegek, akiknek semmi, ezért nem polemizálok róla hangosan:-))) BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.