Házi “margarin”

Az ötletet a http://gasztrobox.blogspot.com/2010/12/kostolo-fesztival-inyenckremverseny.html oldalról vettem, és paleosítottam:

A kép egyenlőre a Google images-ről való

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 2 dkg kókuszzsírt olvassz fel, majd adj hozzá 3 evőkanál olívaolajat
  • A keveréket tartalmazó tálat jeges vízbe állítva, egyre gyorsuló mozdulatokkal addig keverjük, míg margarinhoz hasonló masszát nem kapunk
  • Vegyük ki a tálból az edényt és keverjünk ehhez az alaphoz 1 db nyers vagy egy lágy tojásból kikanalazott tojássárgáját
  • Ízlés szerint ízesítsük
Print Friendly

6 hozzászólás a(z) “Házi “margarin”” bejegyzéshez

  1. Szia, BB!

    Ez nagyon jó!! De jó, hogy megláttam. Még olivaolaj nélkül is jó, ha végképp nem akarunk olajat enni. A tojástól olyan vajszínű lesz.
    Köszi!!!

  2. Megcsináltam és is , 2 evőkanál kókusztejjel még krémesebb lesz.
    A főtt tojássárgája miatt csak pár napig tartható el hűtőben, de nagyon finom. Friss reszelt hagymával nagyon finom, de én apróra vágott kaporral is szeretem.

  3. Kísérletként kókusz reszelékkel és fahéjjal, no és egy kis citrom reszelékkel ízesítettem a fenti recept szerinti margarint. Hm….isteni volt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>