Ketogén – cukkinis – paleocsinta

Cukkinis paleocsinta – Google


Willson remekbe szabott receptjéhez további fázis-képeket nézhettek a blogján, ha ide kattintotok!

„Hozzávalók:

  • Egy közepes cukkini (tisztítás után 30 dkg) vagy téli időszakban mélyhűtött tök darálva, ugyancsak 30 dkg mennyiség
  • 5 egész tojás
  • 2-3 dkg apróra darabolt vaj; A vaj helyett érzékenység esetén javaslom a kókuszzsír használatát (BB és Willson egyeztetése)
  • Kicsi só, késhegynyi  Stevia

Továbbá –

Sós paleocsintához : őrölt kömény

Édeshez : vanília és némi Xukor0

Elkészítés:

  • A cukkinit meghámozzuk és letisztítjuk; avagy a tököt felengedjük és a levet alaposan kinyomjuk belőle.
  • A cukkinit enyhén besózzuk, hogy mielőbb levet eresszen.
  • Fél óra állás után erősen kicsavarjuk akár cukkinit, akár tököt használunk
  • Hozzáadjuk a tojásokat, sót, vajat, egyebeket.
  • Stábmixerrel alaposan összedolgozzuk, és
  • kókuszzsíron, kétserpenyős módszerrel kisütötjük (de nem törékeny, akár forgathatjuk is!)
  • A darabos vaj miatt ugyan szépen terült a massza, de itt-ott azért rá kellett segíteni a kenőlapáttal.
  • Ebből az adagból, a vastagságtól függően, 10-12 darab lesz.
  • Múltkor édesre, most sósra készítettem.
  • Üresen is finom, krumplilángos illata és jellege van.”

 

NoCarb – citromos, ropogós – puding

A NoCarb lisztet ki akartam már próbálni. Remekül lehet vele sűríteni. Gazdaságos is, hiszen bár első körben húzósnak tűnik az ára, mégis, miután egy-két kávéskanál kb. 2-3 dl folyadék sűrítésére elegendő – rögtön nem lesz olyan elérhetetlen. Az agar-agar növényi sűrítő is hasonlóan drága és hasonlóan gazdaságos.

A magam részéről szeretem a NoCarb készítményeket, mert mindig felveszi az aktuális ízt, ugyanakkor 0 szénhidrát és 0 kalória.

Hozzávalók:

  • 0.5 liter magtej – pl. mandula, kesudió vagy kókusz
  • 2 lapos evőkanál – kb. 4 dkg NoCarb liszt
  • Vaníliás eritrit
  • 1 nagyobb citrom leve
  • Valamilyen gyümölcs – pl. szilva
  • Paleo műzli

Elkészítés:

  • A puding főzéssel és főzés nélkül is készíthető – én hidegen készítettem el úgy, hogy a 0.5 liter mandulatejet összekevertem a NoCarb liszttel, majd hagytam állni 40′-ig (úgyis elmentem közben itthonról!); természetesen, ha főzöd, akkor felgyorsítod a folyamatot; amennyiben úgy látod, hogy számodra a puding nem elég sűrű, akkor utólag még szórhatsz hozzá lisztet
  • A zselés magtejbe ízlés szerint szórj eritritet, vaníliát, legalább 1 db citrom levét, majd a ropogós paleo műzlit, és jól keverd el
  • Végül díszítsd a citromos pudingot valamilyen gyümölccsel – pl. szilvával, áfonyával, vagy akár citrom darabokkal — citrom velőv el