Mákos tészta-ihlet főzve vagy nyersen

MW küldött nekem egy ihletet, melyet most szó szerint idézek:

„Ma egy ihlet hatására csináltam ezt. És a homlokomra csaptam: „Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe!”  Pedig annyira magától értetődő…:) Annyira, hogy lehet, nincs is helye egy recept blogon, hiszen igazából nem is egy recept. De hátha másnak sem jut eszébe… így rád bízom, mit csinálsz vele.
A lényeg, hogy annyira szeretem a mákos tésztát, de sosem vettem rá magam, hogy tésztát bütyköljek.
És mivel ma bolognai spagetti volt (répából), desszertnek megpróbáltam ezt: a répaspagettire rászórtam egy kis darált mákot és xukrot. Ennyi volt az egész:) Az eredmény? Nem lehet megkülönböztetni az igazi mákos tésztától!:) Illetve annyiban, hogy nem fekszi meg a gyomrot. De ugyanolyan finom, sőt…”


„Répatészta” főve:

  • Vágj vékony metéltekre tisztított sárgarépát
  • Sós vízben főzd puhára
  • Öntsd le a vizet a „tésztáról”
  • Ezután a puha sárgarépát felhasználhatod mákos, vagy akár diós tésztának, és ahogy MW írta darált húsból készült pörkölttel akár bolognai spagettit is készíthetsz belőle – lásd a „Bolognai spagetti paleo módra” receptjét

„Répatészta” nyersen (BB):

  • Reszelj le kívánság szerinti mennyiségben – mondjuk 2-3 db nagyobb répát
  • Locsold meg citromlével
  • Végül szórd meg mákkal és xukorral, a TED irányelve szerint mézet használj az édesítésre!