Tojás paleocsinta keményítővel

Tojáspaleocsinta keményítővel – Google

Hozzávalók 7 db paleocsintához:

  • 5 db M-es tojás
  • 1 evőkanál – 2 dkg – tápióka keményítő
  • 0,5 dl víz (körülbelül – a tojás méretétől is függ, a fehérje mennyiségétől! – a lényeg, hogy ne legyen végül nagyon folyós a tészta!) – csak óvatosan!!!
  • Paleolaj vagy kókuszolaj
  • Se sót, se cukrot nem tettem bele, de nem tilos!

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat habosítsd fel egy habverővel
  • Verd tovább a tojásokhoz szórt tápiókával együtt
  • Öntsd a vizet is a tésztához és keverd át a paleocsinta alapot
  • Önts ezután egy evőkanálnyi olajat is a tésztába
  • Forrósíts fel egy lehetőleg kerámia, de bármilyen palacsinta sütőt, majd önts merőkanállal palacsinta tésztát a sütőedénybe; késsel forgasd meg
  • Minden egyes darab paleocsintánál egy csöpp olajat tegyél az edénybe
  • A paleocsintákat főzés nélküli narancs dzsemmel kínálhatod, de kitűnő sós alap is lehet – pl. töltsd meg salátával

Narancs dzsem főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 1 kg narancs – megfelel a dzsemnek, a kevésbé szép is
  • 1 evőkanál NoCarb liszt – külön erénye, hogy 0 kalória
  • Édesítést a magam részéről nem tettem a dzsembe, mert édes volt a gyümölcs, de opcionálisan tehetsz eritritet hozzá

Elkészítés:

  • A narancsok héját szedd le
  • A narancs húsát turmixold össze
  • Öntsd egy tálba és keverd el a gyümölcshússal a NoCarb lisztet, melynek az a tulajdonsága, hogy hidegen, főzés nélkül is megszívja magát
  • Kb. 15 perc elteltével már fogyaszthatod is a gyümölcszselét