Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús (lehet sertés, pulyka, csirke)
- Egy púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt
- 20 dkg reszelt sárgarépa (lehet előre vásárolt zacskós is)
- Só, őrölt bors, bio zöldségpor, piros őrölt paprika, őrölt kömény
Elkészítés:
- A hozzávalókat kézzel jól dolgozd össze
- Formázz a húskeverékből golyókat, és vagy papírkosárkákkal kibélelt muffin sütőben, vagy sütőedényben kevés olíva olajban (pl. teflont használva) süsd ropogósra
Melegen és hidegen is finom;
Lehet vendégváró hidegtálak kelléke is!
Szerbusz!
A párom egy egészségügyi felmérésen volt, ahol a paleo diétát ajánlották. Örülök, hogy megtaláltam az oldalad és sok receptet lementettem. A mai nap ezt a fasírtot készítettem el a borsó főzelékhez. Kicsit furcsa volt elsőre, de nem rossz, a sárgarépa íz dominált benne, de lehet, hogy én hibáztam, mert a húst elfelejtettem lemérni. Egy leheletnyi fokhagymát tettem bele, mert még nem tudom elképzelni nélküle. Legközelebb pontosabban figyelek és meglátom, hogy a „hiba az én készülékemben van-e”.
Kedves Vali! Sokat kell kísérletezni még, hogy megtaláld a jó ízeket. A borsófőzelék egyébként nem paleo:-D Tudtad ezt??? szia, BB
Nagyon finom lett, másoknak is ajánlom a recept kipróbálását. Köszönöm a receptet!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a paleora, azaz Rátok. Hálás köszönet Nektek:) Szóval, kipróbálom az általatok írt recepteket, hátha a vércukorértékem vissza áll normál szintre, mert rendesen kétségbeestem a 10-es érték mellett. Üdvözlettel:)