Kenyérsütős kenyér XV. – mandulalisztes

Receptkönyvek vásárlása

Paleos és egyéb termékek vásárlása

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 3-4 evőkanál mandulaliszt (pellet) – A pelletek tulajdonsága, hogy a térfogatuk nedvesség hatására a duplájára, akár háromszorosára megnő!
  • 1 kiadósan púpozott nagykanál libazsír
  • Annyi kókusztej (kb. 2 dl), hogy a tészta folyós legyen (Lehet a gép mozgása közben is tovább önteni!)
  • Késhegynyi szódabikarbóna (citromlét most szándékosan nem tettem a tésztába!)

A kókusztejet majd megpróbálom a továbbiakban vízzel is kiváltani!

Elkészítés:

  • A hozzávalók sorrendjében öntsd a gép tartályába az alapanyagokat
  • Figyelj a fent leírtakra – a liszt mennyiségére, és a tészta kellően híg voltára
  • Basic – a sütőgépek legrövidebb programjával – nálam 1 óra 20 perc – süsd a kenyeret készre

Tapasztalat: A kenyér állaga jó lett. Talán egy kicsit zsíros?! A zsírt lehetne esetleg csökkenteni?! Tulajdonképpen mi történt? 6 tojást összesütöttem némi mandulaliszttel és hozzáadott zsírral.

Javaslat: Csak rutinosok, vagy nagy kísérletező kedvűek vágjanak bele ennek a kenyérnek a sütésébe. Akik még nem nagyon ismerik a pelletek tulajdonságait, azok óvatosan dolgozzanak.

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Kenyérsütős kenyér XV. – mandulalisztes”

  1. Sziasztok! Ez a recept volt a kilencedik amit kipróbáltam a paleo kenyerekből, küllemre jól sikerült, de valójában rántotta íze lett. Nem tudom, hogy ilyennek kellene lennie vagy én nem csináltam valamit jól.
    Karácsonyra kaptam 4 féle pelletet és nem igazán tudom hogy lehetne kenyér készítésére felhasználnom őket. A magvakból sütötteteket nem igazán szeretem, ezért nagyon örültem nekik, de most kissé tehetetelennek érzem magam. Van valami „kenyérízű” kenyér receptetek?
    köszi a választ.

    1. Kedves Andrea! Soha nem fogsz régi értelemben vett kenyeret sütni pelletekből. Azt tanácsolom, hogy őrölt magokkal vegyesen használd fel. Nézd meg a kenyérsütős recepteket, a zöme így készült, és sütőben is megsüthetők. Belinkelek neked három szuper rágcsát, melyek szerintem a legfinomabb kenyérpótlók, a FB-ra is kiteszem ismét őket: http://paleovital.hu/?p=4684 Szezámkeksz; http://paleovital.hu/?p=370 Mandelnbrot; http://paleovital.hu/?p=231 Diós kenyér – ezek a kenyerek nem pelletesek, de nagyon finomak:-D Jó étvágyat, BB

    1. Valamit elronthattál?! …, gondold végig. A saját receptet tuti, hogy előtte megcsinálom, és a képek is valósak. Gondold át. Néha én is rontok, ez benne van a pakliban. Természetesen nem kívánom neked ezt, hanem sok sikert:-) BB

  2. Nekem az a bajom ezekkel a receptekkel, hogy sok bennük a tojás, és nagyon kiérződik az íze, amit nem szeretek. Azt hiszem ezeket még „fejleszteni” kell, hogy ehetők legyenek..

    1. Kedves Kata, Van lenmagos kenyérrecept, melybe egyáltalán nem kell tojás. Sajnos igazad van, a tojásfehérjés kenyér kevésbé átütő ízű. A tojás kompromisszum. Mondom – ott van a lenmag, azt használd. Még az jutott eszembe, hogy az utóbbi időben 3 tojásra csökkentettem a lapos kenyerekben a tojás mennyiségét – lásd. http://paleovital.hu/?p=14863 Kenyérlapok, … BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.