A kép a Google images-ről való
Hozzávalók 3-4 főre:
- 6 db tojás
- 0,5 evőkanál szezámpellet; ketogén esetén úrifűmaghéj
- 20 dkg maradék vegyes nyers zöldség – reszelt káposzta és répa, cékladarabok (lehet friss is)
- Bármilyen jó számunkra jó zsír ízlés szerint
- Ami otthon van: pl. házi sonka hajszálvékonyan, kevés házi kolbász vékony karikákra vágva
Elkészítés:
- A zöldséget a zsiradékon alaposan pirítsd meg
- A hat tojást keverd ki fél kanál szezámpellettel, és sózd meg
- Öntsd az omlett alapanyagát a nagyméretű lábasban megpirult zöldségre
- Az előre felszeletelt sonkát és kolbászt dobd a tetejére
- Amikor a tűzhely felső lapján sütve már a tojások kezdenek megdermedni, akkor tedd be az omlettet az alsó sütőbe, és kb. 5-6 perc alatt készre fog sülni