Szilveszter – kocsonya, virsli, xilites-citromos „Paleo Pezsgő”

Ezzel a szilveszteri paleos asztallal kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!

Kocsonya hozzávalói és elkészítése:

  • 3 db tálhoz – a képen látható mennyiséghez – sertéshúsból: 1 db első láb, 1 db francia csülök, 30 dkg apró hús, 10 dkg bőre volt a hozzávaló; A hozzávalókat sózás után feltettem főni annyi vízben, hogy a víz bőségesen ellepje; A vízbe tettem kb. 20 szem egész borsot és 5 db babérlevelet, 5 gerezd fokhagymát és egy fej vörös hagymát; Kb. fél óra elteltével leszedtem a habját, majd összesen 3 óra hosszat főztem; Kitálaltam edényekbe (a fotó kedvéért nem vártam meg a dermedést!); Tedd hűvös helyre, és dermedés után ízlés szerint megszórhatod a tetejét paprika porral.

Sertésvirsli szintén a Spar-nál:

  • Valójában – A LEGJOBB, HA NEM ESZÜNK SEMMIFÉLE VIRSLIT! Én úgy vagyok azonban a „bűnözéssel”, hogy néha csekély bűn belefér, CSAK TUDNI KELL A MÉRTÉKET, és ez a lényeg.

2019 – Manapság már leginkább a Lidl-ben kapható Pikok és Dulano virsliket tudom ajánlani!; továbbá magán vállalkozások foglalkoznak mentes virslik készítésével.

Lehet ma már kapni adalékmentes húsárút. A virsli, amennyiben barnás színű, akkor ez jele annak, hogy házi gyártás – ezt érdemes venni! A képen látható paleo mustár is.

„Paleo Pezsgő”:-)

  •  A pezsgős poharak peremét bevizeztem, és bemártottam xukorba – a képen látható „Vöslauer” ásványvizet csak a fotó mérete miatt vásároltam; A poharakba buborékos ásványvizet öntöttem, cseppentettem bele citromot, és a poharakat xukrozott citromkarikákkal díszítettem.
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Szilveszter – kocsonya, virsli, xilites-citromos „Paleo Pezsgő””

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.