Ezzel a szilveszteri paleos asztallal kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!
Kocsonya hozzávalói és elkészítése:
- 3 db tálhoz – a képen látható mennyiséghez – sertéshúsból: 1 db első láb, 1 db francia csülök, 30 dkg apró hús, 10 dkg bőre volt a hozzávaló; A hozzávalókat sózás után feltettem főni annyi vízben, hogy a víz bőségesen ellepje; A vízbe tettem kb. 20 szem egész borsot és 5 db babérlevelet, 5 gerezd fokhagymát és egy fej vörös hagymát; Kb. fél óra elteltével leszedtem a habját, majd összesen 3 óra hosszat főztem; Kitálaltam edényekbe (a fotó kedvéért nem vártam meg a dermedést!); Tedd hűvös helyre, és dermedés után ízlés szerint megszórhatod a tetejét paprika porral.
Sertésvirsli szintén a Spar-nál:
- Valójában – A LEGJOBB, HA NEM ESZÜNK SEMMIFÉLE VIRSLIT! Én úgy vagyok azonban a „bűnözéssel”, hogy néha csekély bűn belefér, CSAK TUDNI KELL A MÉRTÉKET, és ez a lényeg.
2019 – Manapság már leginkább a Lidl-ben kapható Pikok és Dulano virsliket tudom ajánlani!; továbbá magán vállalkozások foglalkoznak mentes virslik készítésével.
Lehet ma már kapni adalékmentes húsárút. A virsli, amennyiben barnás színű, akkor ez jele annak, hogy házi gyártás – ezt érdemes venni! A képen látható paleo mustár is.
„Paleo Pezsgő”:-)
- A pezsgős poharak peremét bevizeztem, és bemártottam xukorba – a képen látható „Vöslauer” ásványvizet csak a fotó mérete miatt vásároltam; A poharakba buborékos ásványvizet öntöttem, cseppentettem bele citromot, és a poharakat xukrozott citromkarikákkal díszítettem.
Hú én semmi olyat nem vagyok hajlandó megenni amiben nátrium glutamát van… nagyon nem paleo szerintem :S