Sonkás tócsni

Hazsu tócsnijának újabb BB-s változata!

Feltétként és „egytálételként” is finom.

Hozzávalók és elkészítés egyben (remek megoldás maradékok felhasználására is!):

  • Kb. 15 dkg főtt sonkát  szedd szét szinte szálaira
  • 2 nagyobb szál sárgarépát reszelj le, vagy vegyél készen szálas reszelt répát
  • A fenti két hozzávalóhoz üss hozzá 3 db tojást, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezd
  • Végül kanalazz hozzá annyi pelletet – nekem tökmagbéllisztem volt itthon!, hogy jól formázható masszát kapj (javasolt pelletek még: szezám-, kendermag-, makadámdió, amarant pellet)
  • Kevés zsíron teflonban süss!, de természetesen ahány ház, annyi szokás, tehát akár bő zsírban is sütheted
  • Sárgarépa hozzáadása nélkül ketogén lesz, ha NoCarb lisztet vagy útifűmaghéjat használsz!
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Sonkás tócsni”

  1. Kedves BB !
    Az amarant mag nem paleós /eddig nem tudtam/ de a pellet, vagyis a hidegen sajtolt mag lisztje már igen.Ezt valahogy nem értem.
    Üdv. Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.