Lendvai Kata receptje
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús, 10 db fokhagyma, só.
- 1 nagyobb cukkini, bors, pirospaprika, só,olaj v. zsír, vöröshagyma
- AIP fűszerezés: só, bors, kurkuma, borsikafű
- 1 kg sárgarépa
- 1/2 kg fehérrépa, plusz a zöldje, natúr vegyes bio zöldségpor, só
Elkészítése:
- Vágjuk a répákat vékony szeletekre, szedjük kisebb darabokra a karfiolt
- Sózzuk meg a zöldségeket – bio zöldségporral, petrezselyem zöldjével hintsük meg, és pároljuk
- A darált húst az összenyomott fokhagymával zsiradékban süssük meg
- Készítsük el a cukkiniból a pörköltöt is:
- 2 fej hagymát vágjunk apróra, és dinszteljük meg
- A megpucolt, kimagozott cukkinit vágjuk kockákra, és dobjuk rá a hagymára
- A pörkölt kellékeit tegyük rá a cukkinis alapra – pirospaprika, sok bors; AIP-ban kurkuma és borsikafű
- Ha megfőtt, hozzákeverjük a húst, és kissé összeizzítjuk.
Ez az egytálétel zöldségkörettel együtt isteni finom volt!