Hozzávalók:
- 6 db tojás
- Csipet só
- 1 evőkanál kókuszliszt, vagy 1 evőkanál tápióka keményítő
- 5-10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál vaj
- 1-2 szál újhagyma zöldjével együtt (meg lehet próbálni kevésbé csípős reszelt lila hagymával is)
- Só, köménymag
- Vaj vagy muffin-papír
Elkészítés:
- Az egész tojásokat verjük fel habosra – pici só hozzáadásával.
- Szórással keverjük bele a habba a száraz anyagot – lisztet vagy keményítőt.
- Laza mozdulatokkal keverjünk a tésztához újhagyma darabokat, a sajtot.
- A fűszereket is keverjük a tésztához.
- Muffin sütőben helyezzünk el papírokat, ha nincs, akkor kevés vajjal kenjük ki a mélyedéseket.
- Előmelegített sütőben – közepes lángon 160 fokon – süssük tűpróbáig a sós süteményt.
Sajnos azt nem írta oda hogy hány deka gramm kell a lisztekből,szeretném megcsinálni de így hogyan hogy ha nem tudom a mennyiséget!Köszönöm a választ!
Kedves Gabi!
Ennél a receptnél bátran önállósítsd magadat, alapvetően az arányokat kell tartani, és a tészta állagát nézni. Minden hozzávalóra érvényes ez az elv. Ha sok lenne a tészta, akkor egy részét el lehet tenni a mélyhűtőbe! A receptet kicsit kiegészítettem, hogy egyértelműbb legyen. Jó sütögetést. BB