Sajtos-újhagymás sós tojásmuffin

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • Csipet só
  • 1 evőkanál kókuszliszt, vagy 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1-2 szál újhagyma zöldjével együtt (meg lehet próbálni kevésbé csípős reszelt lila hagymával is)
  • Só, köménymag
  • Vaj vagy muffin-papír

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat verjük fel habosra – pici só hozzáadásával.
  • Szórással keverjük bele a habba a száraz anyagot – lisztet vagy keményítőt.
  • Laza mozdulatokkal keverjünk a tésztához újhagyma darabokat, a sajtot.
  • A fűszereket is keverjük a tésztához.
  • Muffin sütőben helyezzünk el papírokat, ha nincs, akkor kevés vajjal kenjük ki a mélyedéseket.
  • Előmelegített sütőben – közepes lángon 160 fokon – süssük tűpróbáig a sós süteményt.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Sajtos-újhagymás sós tojásmuffin”

  1. Sajnos azt nem írta oda hogy hány deka gramm kell a lisztekből,szeretném megcsinálni de így hogyan hogy ha nem tudom a mennyiséget!Köszönöm a választ!

    1. Kedves Gabi!
      Ennél a receptnél bátran önállósítsd magadat, alapvetően az arányokat kell tartani, és a tészta állagát nézni. Minden hozzávalóra érvényes ez az elv. Ha sok lenne a tészta, akkor egy részét el lehet tenni a mélyhűtőbe! A receptet kicsit kiegészítettem, hogy egyértelműbb legyen. Jó sütögetést. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.