4 éves a blogom – Készülődés a szülinapra

kacagóképemkicsinyítve800zalMilyen jó, hogy Csányi Pisti csinált rólam egy „öntelt, exhibicionizmusomat kielégítő” 🙂 képet, mert pont ide illik 🙂 Nem kis büszkeséggel számolok be arról, hogy július 24-én lesz 4 éves a PaleoVital blog.

Néhány gondolat a PaleoVital blogomról – olvashatsz összefoglalót a linkre kattintva

A blog egy éves történetét is egy posztban közzé tettem.

Történetem címen olvashattok rólam.

Miért lettem paleos? – elolvashatod emitt.

BB Boldogbuldog – Egy rövid privát bemutatkozást olvashatsz ebben a bejegyzésben.

A blogozás hobbymmá vált, és nagyon büszke vagyok rá, nem utolsósorban pedig immár egy négy részes könyvsorozat is megjelent a blog receptjei felhasználásával.

PaleoParty 015

Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy gyűjtő blogként indultam, a Szendi fórumozók gyűjtő blogjaként. Ez a tény azért nagyon lényeges, mert a paleozást a kezdetektől fogva körbelengi egy közösségi összefogás is. Azok az emberek, akikkel öt évvel ezelőtt a paleo kapcsán a fórumon megismerkedtem, ők ma is a barátaim. Természetesen van, akivel egészen közeli kapcsolatba kerültem, s vannak olyanok, akikkel „jó pajtások” lettünk. A blogon találtok közösségi találkozókról képeket, melyek egytől egyig a paleozás hazai hajnalán összeverődött paleos csapat találkozóiról készültek. Pl. Szendi fórumozók baráti köre, vagy 2012-ben rendezett hajókirándulás képei, vagy Szendi blogosok találkozója Budapesten 2012 novemberében, továbbá Szendi blogozók találkozója a Hajógyári-szigeten, Paleo piknik, mely a Margit-szigeten került megrendezésre, a blogosok kirándulni voltak együtt legalább 4-5 alkalommal, PaleoParty-t tartottunk – receptversennyel egybekötve 2011-ben, … s ha már visszafelé sorrendben tettem fel a hivatkozásokat, akkor megemlítem, hogy öt évvel ezelőtt jó néhányszor találkoztunk mi blogozók – tipikusan Szendi Gábor könyvbemutatóin, illetve a WestEnd egyik nyitott éttermében. Igyekeztem az elmúlt években folyamatosan számon tartani a paleos élet eseményeit, tehát közösségi híreket egyéb paleos fórumokról mindig szívesen megjelentettem – Közösségi hírek címszó alatt.

Sokan paleozunk ma már, amit örvendetesnek tartok. Országszerte paleos közösségek alakultak, sőt Budapesten is szengab fórumát kinőve különféle paleos portálok születtek – FB-csoportok, vagy pl. a PaleoOrszág -, mely szintén közösséget gyűjtő oldallá és paleos rendezvények szervezőjévé vált.

Ma is kapok még recepteket, megosztok más kiváló bloggerek oldalaira mutató hivatkozásokat, de az utóbbi időben előléptem első számú recept szerzővé.

1370 – 100%-os paleos receptet találsz az oldalon, és a mai nappal bezárólag ebből 871 db sajátot. 125 db nagyrészt paleo receptem van fenn, melyek vagy kísérletek, vagy olyan kompromisszumok, melyeket a nem betegek vagy családtagok néha megengedhetnek maguknak.

A paleo hazai hőskorában a Szendi-fórumozók voltak az első paleos receptek feltalálói! Az öt év során az alapanyagok is rengeteget változtak, és ezekhez formálódtunk folyamatosan. Sok-sok beszélgetés, vita előzte meg azt az állapotot, melyet a jelenlegi hazai paleozás fő irányvonalának lehet nevezni. Találsz az oldalon a régebbi időkből Szendi blogos érdekességek címen jó néhány „hős korszakbeli” beszélgetést.

Ünneplés gyanánt megkértem a régi blogosokat, hogy írjanak a PaleoVital számára történeteket. Van, aki humorosan, van aki „édes-keserűen”, de mindenképpen pozitívan írt. Ezeket az írásokat folyamatosan közzé teszem.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.